Celotna novica

Po podaljšku zmaga Hopsov

Tekma 6. kola Lige Nova KBM v Rogaški Slatini je bila odločena šele po podaljšku. Zmage s 87:90 so se veselili Hopsi iz Polzele.

Težavam Rogaške ni videti konca. Tudi tokrat sta manjkala obolela Sivka in Dornik, v zadnji četrtini pa se je poškodoval še Terry Armstrong.

Polzelani so že v 12. minuti povedli z 21:30, a je kapetan Zupan že dve minuti kasneje poskrbel za izenačenje na 32. Rizman (23), Vašl (17) in Besedić (16) so zadevali še naprej, prednost Hopsov pa je po delnem izidu 10:0 na začetku 3/4 narasla že na +13 (46:59). Vranjkovič (17) je v 27. minuti poskrbel za najvišje gostov na tekmi (50:64), Rogaška pa se je do začetka zadnje četrtine približala na 9 točk zaostanka. Terry Armstrong (18+8) je tri minute in pol pred koncem poskrbel za izenačenje na 74, a so Hopsi znova povedli. Pet sekund pred koncem rednega dela je po minuti odmora Damjana Novakovića Petar Vujačić zadel trojko za podaljšek, v katerem pa je našim košarkarjem enostavno zmanjkalo moči.

Damjan Novaković: "Tekma je bila ogledalo treninga. Slabo smo začeli in v prvem polčasu dobili skoraj 50 točk. Po glavnem odmoru smo se z borbeno in agresivno igro vrnili v igro, a bili slabi v napadu. Ko je izgledalo, da je tekma za nas že izgubljena, smo se vrnili, v podaljšku pa bili celo blizu zmage. Na žalost smo naredili dve neumnosti in na koncu je Polzela, moram priznati, tudi zasluženo zmagala. Imamo ogromno težav; poškodbe, koronavirus, viroze ... in vse to se eskalira na tekmah."

Rogaška po šestih odigranih tekmah državnega prvenstva ostaja pri le eni zmagi. Naši fantje v ponedeljek odhajajo v Osijek, kjer bo potekal drugi turnir ABA Lige 2. Rogaško v torek čaka obračun z Vojvodino, v četrtek pa še s Širokim Brijegom.