Celotna novica

Po preobratu zmaga Olimpije, v četrtfinalu proti Krki

Košarkarji Rogaške so po odličnem prvem polčasu v nadaljevanju precej popustili in Olimpija je prišla do zmage s 75:70.

Poraz Krke proti Primorski in prepričljiva zmaga Hopsov nad Heliosom pomenita, da se bodo naši košarkarji za preboj v polfinale pomerili proti Krki. Prva tekma bo 30. aprila v Novem mestu, druga 4. maja v Rogaški Slatini, morebitna tretja pa 7. maja znova v Novem mestu.

Domačini so dobro začeli, povedli s 6:2, a gostujoča serija 8:0 je Damjana Novakovića prisilila v prvo minuto odmora. Slatinčani so dobro odreagirali, po delnem izidu 9:0 so znova prevzeli vodstvo (15:10). Po polaganju razpoloženega Davisa je Rogaška v 18. minuti povedla že za 12, ob polčasu pa je bilo 40:30.

Damjan Novaković: "Malo se čudno sliši, a nisem nezadovoljen s to tekmo. Borbenost je bila absolutno na nivoju. Svojo prednost smo zapravili v 3/4, ko smo zaradi Olimpijine dobre obrambe in našega padca koncentracije dovolili 14 točk razlike v tej četrtini. Poizkušali smo se vrniti, a ni bil pravi dan, Olimpija je zasluženo zmagala."

Ljubljančani so temelj k preobratu tlakovali v 3/4, ki so jo dobili z 28:14. Zadnja četrtina ni prinesla novega preobrata in Olimpija je zasluženo prišla do zmage.

Rogaški sta največ težav povzročala Badžim (20) in Jones (16), pri Rogaški pa sta Davis in Pajić dosegla po 15 točk.

Novaković je po tekmi svoje misli za kratek čas že usmeril proti četrtfinalnim obračunom: "Če gledamo tradicijo, je Krka za nas definitivno najbolj neugoden nasprotnik. V tej sezoni smo sicer odigrali štiri tekme, dve doma smo zanesljivo zmagali, dve v gosteh pa katastrofalno izgubili. Čaka nas "misija nemogoče". Imamo teden dni časa, da se pripravimo. Šport je neverjeten, žoga je okrogla."