Celotna novica

Po prvi tekmi še nič odločeno

Prva četrtfinalna tekma Pokala Spar v Rogaški Slatini je s 95:92 pripadla Petrol Olimpiji.

Povratna tekma bo prihodnji ponedeljek v Ljubljani, a še pred tem naši košarkarji potujejo v Vršac, v soboto pa v Rogaški Slatini gostuje Ilirija.

Damjan Novaković: "Ključni razlog za zmago Olimpije je, da je prišla z 12-imi zdravimi igralci, mi pa smo tekmo odigrali le z osmimi. Poznala se nam je odsotnost Kosiča in Tomiča, nismo imeli dovolj rotacije. Prejeli smo preveč trojk v zadnji četrtini, to pa je posledica padca koncentracije in energije. To je samo prvi polčas, po tej zmagi pa je Olimpija absolutni favorit za uvrstitev v polfinale. Upam, da se Kosič in Tomič vrneta čimprej, da preživimo Vršac in Ilirijo, šele po tem pa bomo razmišljali o povratni tekmi Pokala Spar."

Ljubljančani so na krilih razpoloženega Sanona hitro povedli z 9:3, Damjan Novaković pa je reagiral z minuto odmora. Slatinčani so po številnih osebnih napakah gostov odlično izvajali proste mete in držali priključek. V 14. minuti so domači povedli s 37:29, a so gostje hitro ujeli priključek (41:41). Izid polčasa (46:43) je s trojko postavil Mijović.

Tretja četrtina je bila povsem izenačena, pred zadnjimi desetimi minutami pa so Slatinčani zadržali minimalno prednost. Zmaji so v zadnji četrtini zadevali iz razdalje, povedli že za 8, Rogaški pa so počasi pojenjale moči. Kljub temu so imeli naši košarkarji celo met za izenačenje, a zmaga je na koncu vseeno odšla v Ljubljano.

Pri Rogaški je Davis dosegel 18 točk, točko manj je dodal Marko Pajić, Šantelj je 15-im točkam dodal še 7 skokov. Pri Olimpiji sta bila najbolj razpoložena Špan in Lapornik, ki sta dosegla po 16 točk.

Članska ekipa je takoj po tekmi obiskala Center za fiziatrijo dr. Nikolić, že jutri zjutraj pa nas čaka pot v Vršac. V sredo nas v četrti tekmi v sedmih dneh v Vršcu namreč čaka tekma 15. kroga ABA Lige 2.