Celotna novica

Podčetrtčani znali unovčiti izkušnje

Po petih zaporednih zmagah nad Podčetrtkom so košarkarji Rogaške v 2. kolu Lige Nova KBM morali priznati premoč gostom z 68:75.

Naši košarkarji že v ponedeljek zjutraj odhajajo v Zlatibor, kjer jih čaka prvi turnir ABA Lige 2. V torek se bodo pomerili s Sutjesko, v četrtek pa s skopskim MZT-jem.

Slatinčani so odlično začeli, povedli s 7:0 in 15:4. Terry Armstrong je z 12. točkami poskrbel za vodstvo Rogaške po prvi četrtini (28:22). Na krilih razigranega Strnada (25 točk) so gostje sredi 2/4 sploh prvič povedli (30:31). Po vodstvu Podčetrtka 30:35 je sledil odličen odgovor domačih košarkarjev, ki so si do glavnega odmora priigrali tri točke prednosti (41:38).

Po izenačenem nadaljevanju je o zmagovalcu pričakovano odločala zadnja četrtina, v kateri pa so Podčetrtčani znali unovčiti svoje izkušnje. Povsem spremenjena zasedba Rogaške pričakovano še ni uigrana, na drugi strani pa sta nekdanja "Slatinčana", Čebular in Strnad, v zadnjih minutah tekmo znala pripeljali do konca.

Damjan Novaković po tekmi ni bil preveč razočaran: "Pričakovali smo nekaj takega, jasno je, da je Podčetrtek izjemno izkušena ekipa, ki igra skupaj že nekaj let. Pet igralcev je starih med 30 in 38 let, medtem ko imamo mi popolnoma novo ekipo, ki ob tem še slabo trenira. Šikanić in Sivka sta še vedno poškodovana, Zupan in Dornik sta trenirala le dan pred tekmo, za Bratoža pa vemo in vidimo, v kakšnem stanju je. Vseskozi smo bili blizu, a čaka nas še precej treninga."

Trener Rogaške je misli hitro usmeril proti nadaljevanju sezone: "Zdaj nas čaka težka serija tekem z malim številom igralcev. Od prvega turnirja ABA Lige 2 nimamo velikih pričakovanj, po vrnitvi v Slovenijo pa nas čakata pomembni tekmi proti Krki in predvsem proti Iliriji."