Celotna novica

Pomembna zmaga nad Hopsi

Košarkarji Rogaške so v 17. kolu Lige Nova KBM s 77:69 premagali Hopse. Slatinčani so tako prekinili (nesrečno) serijo šestih zaporednih porazov v državnem prvenstvu.

Med prvo in drugo četrtino je Maro Markovinovič prejel priznanje Športne zveze Rogaška Slatina, ki ga je na sinočnji prireditvi Športnik leta razglasila za zaslužnega športnega delavca. S priznanjem za perspektivnega špotnika sta bila nagrajena tudi Žiga Gajster in Nik Stanković, ki nase opozarjata z odličnimi igrami v klubskih mlajših selekcijah.

Domači košarkarji so bili boljši večji del tekme, a v napadu niso našli prave rešitve za consko obrambo Hopsov. Po peti osbni napaki Vasilića in nešportni osebni napaki Besedića je Rogaška sredi zadnje četrtine le prišla do prednosti 9-ih točk in Slatinčani so tekmo (za razliko od nekaj preteklih) tokrat znali mirno pripeljati do konca. Sikiraš je 20-im točkam dodal 13 skokov, Session je dosegel 13 točk, ob tem pa ujel še 12 odbitih žog. 13 točk je dosegel tudi kapetan Tabak (7 asistenc). Pri gostih je bil najbolj razpoložen Matic Grušovnik (23).

Debi v dresu Rogaške je sijajno prestal Javon Greene (11), po dolgotrajni rehabilitaciji po operaciji rame pa je prvič v letošnji sezoni zaigral tudi Staš Sivka (10).

3. februarja drugo tretjino Lige Nova KBM končujemo z gostovanjem pri Triglavu, že 5. 2. pa nas v Tivoliju čaka povratna četrtfinalna tekma Pokala Spar proti Iliriji.