Celotna novica

Pomembna zmaga nad Šentjurjem

Lokalni derbi v 20. kolu Lige Nova KBM je s 87:75 pripadel košarkarjem Rogaške. To je sedma zmaga za ekipo Dragiše Drobnjaka v letošnji sezoni državnega prvenstva.

Rogaška je bolje začela lokalni obračun, Kralj (24 točk) je sredi 1/4 zadel za 16:9. Po minuti odmora na zahtevo Petra Markovinoviča so gostje s serijo 9:0 prevzeli vodstvo (16:18), nalet gostov pa je s trojko prekinil prav razpoloženi Kralj. Zaključek uvodne četrtine je ponovno pripadel Rogaški, ki je po desetih minutah vodila s 24:21.

Ekipi sta se tudi v 2/4 nekajkrat izmenjali v vodstvu. Šentjur je prevladoval v skoku, na ta način pa prihajal do številnih drugih priložnosti. Z razdalje sta zadevala Belko (22) in Zupan (17), Dragiši Drobnjaku pa so dodatne skrbi povzročale težave z osebnimi napakami Sessiona, Tabaka in Kotnika. Ob polčasu je bilo 43:43.

3/4 je z 18:11 pripadla Rogaški, ki je pred zadnjimi desetimi minutami tako vodila z 61:54. Košarkarjem Šentjurja se je v drugem polčasu ustavil met z razdalje, Rogaška pa je vzpostavila ravnotežje v skoku. Session (12) je dobrih šest minut pred koncem poskrbel za prvo dvomestno prednost domačih košarkarjev na tekmi (65:55).

Tri minute pred koncem je Belko s svojo 6. trojko znižal na 75:66, po minuti odmora Drobnjaka pa je Zupan Šentjur približal le še na 6 točk zaostanka (75:69). Rogaška je tokrat le odigrala pametno končnico, Sikiraš (21+8) je minuto pred koncem zadel dva prosta meta za +12 (81:69), Kralj pa je le še potrdil zasluženo zmago Rogaške. Ob že omenjenih Kralju, Sikirašu in Sessionu je bil v ekipi Rogaške dvomesten še Greene (14).

Ogorčen boj za četrtfinale/obstanek

Rogaška po zmagi nad Šentjurjem le še točko zaostaja za tako želenim 7. mestom, a ima po zmagi Hopsov (po podaljšku) nad LTH Castingsom tudi le točko prednosti pred zadnjeuvrščenimi Polzelani.

Že v sredo proti Krki

Naše košarkarje naslednja tekma čaka že v sredo, 13. 3., ko gostujemo pri prvourščeni Krki.