Celotna novica

Pomembna zmaga v boju za ligo za prvaka

Slatinčani so v zaostali tekmi 10. kroga 1. SKL prišli do pomembne zmage proti neposrednemu konkurentu v boju za ligo za prvaka. Šentjur je "padel" z 88:95.

To je bila že 12. zaporedna zmaga Rogaške na lokalnih derbijih s Šentjurjem. Proti Šentjurju so naši košarkarji nazadnje izgubili davnega 7. maja 2016.

Šentjurčani so sicer nekoliko bolje začeli in v osmi minuti povedli s 27:20. Takrat pa se je začel show Davida Nicholsa, ki je poskrbel za delni izid 8:0 in minimalno vodstvo Rogaške ob koncu prve četrtine. V izenačenem nadaljevanju je bila pobuda vseskozi na strani Rogaške, ki je na odmor odšla s prednostjo petih točk. Nichols, ki je ob 75 % metu iz igre tekmo končal pri 36-ih točkah, 6 skokih, 6 asistencah, je že do glavnega odmora dosegel 20 točk.

Gostje so do začetka 4/4 svojo prednost povišali na 11 točk, a so Šentjurčani dobrih šest minut pred koncem izenačili na 73! Takrat je žogo v svoje roke vzel neverjetni Nichols, ki je v dveh minutah dosegel 9 točk za vodstvo Rogaške s 76:84 in in poskrbel za mirnejšo končnico varovancev Damjana Novakovića.

Odličen je bil znova tudi Malcolm Bernard (19+9+7), najboljša tekma po vrnitvi v dres Rogaške pa je za Leonom Šantljem (19). Pri domačinih so Samac, Ledl in Špan skupaj dosegli kar 65 točk.

Rogaško zadnja tekma v tem letu čaka 30. decembra, ko v goste prihaja še en konkurent za uvrstitev v končnico državnega prvenstva. Tekma s Šenčurjem se bo začela že ob 16.30.