Celotna novica

Predsednik Novak o spremembah pred novo sezono

Petra Markovinoviča je na čelu članske ekipe zamenjal Dragiša Drobnjak, predsednik Košarkarskega kluba Rogaška, Kristijan Novak, pa se je za TV Celje razgovoril o dogajanju v poletnih mesecih.

O sezoni 2022/23:

"S Petrom Markovinovičem smo po končani sezoni opravili razgovor in skupaj analizirali sezono. Njegovo delo smo ocenili kot uspšeno in pričakovali smo nadaljevanje skupnega sodelovanja. Peter je po tako težki sezoni ocenil, da je (pre)utrujen in se želi vrniti k delu z mlajšimi selekcijami."

O izbiri novega trenerja:

"Po tem smo začeli razmišljati o novem trenerju članske ekipe. Dragiša Drobnjak je bil naša prva izbira in veseli smo, da je brez oklevanja hitro sprejel našo ponudbo. Drole je legenda našega kluba, tukaj je končal kariero in s svojimi igrami in odnosom močno zaznamoval sezoni 2016/17 in 2017/18. Pozna okolje in delovanje kluba, zato ne pričakujemo težav pri prilagoditvi."

O nadaljevanju sodelovanja s Petrom Markovinovičem:

"Peter bo ostal v klubu, a se še dogovarjamo, v kakšni vlogi. Trenutno ima reprezentančne obveznosti, zato še nismo sklenili končnega dogovora. Prosili smo ga, da pri sestavi članske ekipe pomaga tudi Dragiši Drobnjaku."

O igralskem kadru:

"Kot je pri nas že običajno, je imela večina igralcev podpisane enoletne pogodbe, kar nekaj od njih si je že poiskalo nove sredine. Rogaška je odskočna deska in igralci kasneje pogosto prestopijo v klube, ki imajo višje ambicije in predvsem več finančnih sredstev. Najprej si želimo skleniti sodelovanje z domačimi nosilci igre (Tabak, Sivka, Močnik). Razmišljamo tudi o tem, koga od domačih košarkarjev iz mladinskega pogona bi še lahko priključili članski ekipi, hkrati pa se bomo takoj obrnili k iskanju okrepitev."

Celotni izjavi Kristijana Novaka lahko prisluhnete tukaj.