Celotna novica

Prepričljiva zmaga nad Zlatorogom

Rogaška je proti Zlatorogu prišla še do prve zmage v državnem prvenstvu (77:60).

Po visokem porazu v Novem mestu in nesrečnem domačem porazu po podaljšku v lokalnem derbiju s Šentjurjem so bili domači košarkarji tokrat precej boljši nasprotnik.

Večji del uvodne četrtine je še minil v enakovredni in izenačeni predstavi, v drugi pa je bila pobuda že na strani izbrancev domačega trenerja Petra Markovinoviča. Ti so postopoma prevzeli vajeti igre v svoje roke, v končnici prve polovice tekme so si priigrali osem točk naskoka (39:31). V drugem polčasu so domači košarkarji še bolj odločno pohodili "stopalko za plin" in dvakrat povedli z 21-imi točkami (59:38 in 74:53) ter zasluženo osvojili prvi par točk v Ligi Nova KBM.

Peter Markovinovič: "Fantom sem povedal, da moramo držati koncentracijo vseh 40 minut. Prihajajo boljši nasprotniki, ki bodo znali kaznovati naša napake. Na začetku drugega polčasa smo zaigrali agresivneje v obrambi, prišli do nekaj lahkih košov in na ta način obrnili tekmo v svoj prid."

Po sijajni predstavi proti Zaboku se je tudi tokrat najbolj izkazal Staš Sivka, ki je bil s 17-imi točkami prvi strelec tekme. 15 točk je k zmagi Rogaške prispeval Urban Durnik. Na drugi strani sta bila najbolj razpoložena Copot (11+9) in Marković (11).

Rogaško že v sredo, 19. 10., v Konjicah čaka tekma 2. kola Pokala Spar, v petek pa še gostovanje na Polzeli. Tekma 4. kola Lige Nova KBM proti Hopsom pred kamerami Šport TV se bo začela ob 20. uri.