Celotna novica

Primorska ostaja neporažena, konec serije Rogaške

Derbi do 8. kroga vodilnih ekip slovenskega državnega prvenstva je pripadel Primorski (76:53).

Koprčani so tako končali serijo petih zaporednih zmag Rogaške. V državnem prvenstvu ostajajo neporaženi, Rogaška pa zdaj 2. mesto lestvice deli z domžalskim Heliosom.

V Areni Bonifiki smo spremljali izenačen prvi polčas, v katerem pa so imeli večji del pobudo košarkarji Rogaške. Đorđe Lelić je z osmimi zaporednimi točkami v 1/4 poskrbel za vodstvo 9:16. Primorci so na začetku 2/4 izkoristili črne minute Rogaške, po seriji 11:3 pa so povedli z 22:19. Vujasinović je s petimi zaporednimi točkami poskrbel za nov "preobrat", po uvodnih 20-ih minutah je bilo 30:33.

Drugi polčas povsem v znamenju Primorske

Slatinčani v 3/4 (22:8) nikakor niso našli poti do obroča Primorske. Domačini so se povsem razigrali, Jagodić-Kuridža pa je bil glavni krivec za serijo 14:0 in vodstvo z 52:39. Novakoviću je delo dodatno otežila še peta osebna napaka Washingtona.

Pred zadnjo četrtino je razlika znašala 11 točk. Rogaška je v zadnjih minutah povsem popustila, Koprčani pa so razliko povišali na končnih +23. Največjo razliko je predstavljala razlika v skoku, zaradi katere so košarkarji Primorske imeli na voljo precej "drugih napadov". 

Rogaško v sredo čaka še četrta tekma v osmih dneh. V goste prihaja črnogorski Lovćen iz Cetinja. Tekma v Športni dvorani Rogaška Slatina se bo začela ob 18. uri.

foto: Žiga Mikeli