Celotna novica

Primorska z zmago tudi iz Rogaške Slatine

Košarkarji Rogaške so bili zelo blizu presenečenja, a po zapravljenem napadu za zmago je ta odšla na Primorsko (74:75).

Lepo polne tribune Športne dvorane Rogaška Slatina so spremljale trd in izenačen obračun slovenskih ABA 2 ligašev. Primorci so na krilih razigranega Lancea Harrisa bolje začeli. Harris je že v 1/4 zadel tri trojke in sijajno zabil, a gostje so po uvodnih desetih minutah po trojki Kosiča vodili le za tri (17:20).

Slatinčani so v 2/4 prevzeli pobudo, vseeno pa so z minimalno prednostjo na odmor odšli varovanci Jurice Golemca. Izid polčasa je s sireno postavil Marko Jagodić Kuridža (24 točk, 8 skokov).

Primorska, ki prvi del ABA Lige 2 zaključuje brez poraza, je v 3/4 nekajkrat povedla za 5, pred zadnjo četrtino pa je bilo 57:59.

Damjan Novaković: "Če govorimo o tem, kdaj se je tekma prelomila, je to verjetno trenutek, ko se je znova poškodoval Rashun Davis. Takrat smo vodili s 70:63. Sicer sem zadovoljen, kako smo odigrali to tekmo. Če bomo tako igrali naprej, ne bomo imeli nobenih skrbi pri uresničevanju naših ciljev. Igralci, ki so imeli dlje časa težave s poškodbami, so odigrali zelo dobro tekmo. Zdaj čakamo le še vrnitev Pajića in hkrati upamo, da z Davisom ni nič narobe. Odločala je zadnja minuta, Primorska je imela več znanja, ali pa sreče. Tudi naša zmaga ne bi bila nezaslužena."

Rogaški je sredi zadnje četrtine uspela serija 11:0, domači košarkarji pa so povedli z 68:61 in s 70:63. V tem trenutku pa si je koleno znova poškodoval Rashun Davis. Damjan Novaković do konca tekme ni upal tvegati in je prvega organizatorja igre Rogaške pustil na klopi, Primorci pa so z delnim izidom 7:0 prišli do izenačenja na 70. Ekipi sta bila izenačeni še pri rezultatu 74:74. Takrat je Obrad Tomić zgrešil dva prosta meta, Čakarun pa je bil na drugi strani polovično natančen. Rogaška je najprej zapravila napad za vodstvo (in zmago?), po korakih Harrisa pa je Rogaški ostalo še šest sekund za zadnji napad.

Žoga pri poizkusu Vašla ni našla poti skozi obroč in zmaga je odšla na Primorsko.

Decembrski maraton s Košarkarskim klubom Rogaške se nadaljuje že v soboto, ko v goste prihajajo s Sandijem Čebularjem okrepljeni Hopsi.