Celotna novica

Proti Slobodi zmanjkalo tudi nekaj sreče

Rogaški je v Tuzli za zmago nad razigrano Slobodo zmanjkalo tudi nekaj sreče.

Varovanci Damirja Mulaomerovića so prišli do pete zmage na zadnjih šestih tekmah ABA Lige 2 (81:79).

Domači košarkarji so v odlični formi, odličen pa je bil tudi njihov začetek tekme predzadnjega, 21. kroga ABA Lige 2. Povedli so s 7:0, a Rogaška je  hitro ujela priključek (9:8). Po izenačenem nadaljevanju si je Sloboda v 2/4 prigrala prvo občutnejšo prednost (33:24), a sledil je odgovor Slatinčanov in Miha Fon (13 točk) je dve minuti pred koncem prvega polčasa zadel za izenačenje na 35. Prvi polčas so bolje zakjučili varovanci Damirja Mulaomerovića, ki so na odmor odšli s prednostjo treh točk (40:37).

Tretjo četrtino so bolje začeli gostje, Ivan Miličević pa je soigralce popeljal v vodstvo s 40:42. Rogaška je vodila praktično celotno tretjo četrtino, pred zadnjimi desetimi minutami pa je imela minimalno prednost (56:57). Vujasinović (9 točk, 8 asistenc) je na uvodu 4/4 položil za 56:59, Tuzla pa je s serijo 6:0 znova prevzela vodstvo. Serijo domačih je s trojko prekinil kapetan Ferme (21 točk), ki je zadel tri zaporedne trojke, po zabijanju Washingtona (14 točk, 7 skokov) pa je Rogaška tri minute pred koncem znova povedla (68:70).

Nova napeta končnica 

Po minuti odmora na zahtevo domačega trenerja je Sloboda kaznovala napako Rogaške in povedla s 73:70, a je za novo izenačenje z razdalje poskrbel Fon. Sani Čampara je zadel dva prosta meta, Miličević pa trojko za 75:76. S črte prostih metov je bil natančen tudi Tomašević, Vujasinović je zgrešil za tri, najboljši strelec domače tekme, Robert Rikić (19), pa je Slobodo popeljal v vodstvo 79:76. Novaković je zahteval minuto odmora, po kateri je Čigoja 30 sekund pred koncem zadel za novo izenačenje na 79. Čampara je 7 sekund pred koncem zadel za 81:79, Damjan Novaković je izkoristil še svoj zadnji time-out, po katerem pa njegovi košarkarji niso uspeli zadeti in zmaga je ostala doma.

Pred Rogaško tri domače tekme

Slatinčani bodo na naslednjih treh tekmah lahko računali na domač parket in podporo s tribun. Tudi za Rogaško se končno začenja tudi Liga Nova KBM za prvaka. V torek, 10. 3., v Rogaški Slatini gostuje Krka. Le dva dni kasneje naše košarkarje čaka še zadnja tekma v ABA Ligi 2. Na sporedu bo slovenski derbi proti Heliosu, ki bo v Rogaški gostoval tudi 17. 3., ko bo na sporedu tekma državenga prvenstva.

foto: Darko Zabus