Celotna novica

Proti Triglavu do pete zmage v sezoni

Mladi Triglavani so se dolgo in dobro upirali Rogaški, ki je sicer vodila vseh 40 minut in zanesljivo (93:75) prišla do pete zmage v sezoni.

Damjan Novaković je po lažji poškodbi poškodbi znova lahko računal na Bernarda (16 točk, 5 skokov, 9 asistenc), manjkal pa je Šantelj, ki ni imel pravice nastopa. Šlo je namreč za zaostalo tekmo 5. kroga, ko še ni bil registriran za Rogaško.

Gostje, ki tudi po šestih odigranih tekmah ostajajo brez zmage, so v Rogaško Slatino prišli le z osmimi košarkarji, le sedem pa jih je stopilo na parket. Po tem, ko so kar trije prejeli pet osebnih napak, so zadnje minuti preživeli le s štirimi igralci na parketu.

Motor igre Rogaške je bil znova vsestranski Nichols, ki je dosegel 21 točk, ob tem pa je zbral še 5 skokov in 7 asistenc. Na drugi strani je blestel Stavrov, ki je vpisal kar 30 točk. V formi se dvigata tudi Pelko (16) in predvsem Gabrovšek, ki je tokrat dosegel 16 točk, po koncu tekme pa je povedal: "Čaka nas še precej dela in zdaj bomo imeli nekaj več časa za dober trening in napredek v naši igri. Popraviti moramo stvari tako v obrambi kot v napadu."

Damjan Novaković z igro svojih košarkarjev ni bil najbolj zadovoljen: "Nismo blesteli, ne v obrambi in ne v napadu. Razumem, da je na igralce vplival tudi pogled na lestvico, a to ni izgovor. V določenih segmentih igre sicer že napredujemo, a imamo še precej rezerv. Zdaj se bomo zaprli v dvorano in kvalitetno trenirali pred nadaljevanjem sezone, ko prihajajo tekme, ki bodo odločale o potnikih v ligo za prvaka."

Ta konec tedna so Slatinčani "prosti", naslednjo soboto, 28. 11., pa bo na sporedu lokalni derbi proti to sezono odličnemu Podčetrtku.