Celotna novica

Prvi poraz v Ligi za prvaka

Po več kot dveh mesecih in šestih zaporednih zmagah so košarkarji Rogaške v 4. kolu Lige za prvaka doživeli prvi poraz v drugem delu državnega prvenstva.

Helios je slavil z 80:83. Rogaška kljub porazu sama ostaja na vrhu Lige Nova KBM za prvaka.

Domači košarkarji so odlično začeli, Nichols (18 točk) pa je z dvema trojkama v prvi minuti poskrbel za vodstvo s 6:0. Po vodstvu Rogaške s 14:6 so se prebudili tudi Domžalčani, ki jim je ob koncu 1/4 in na začetku 2/4 uspela serija 11:0 za vodstvo z 20:24. Damjan Novaković je nalet gostov prekinil z minuto odmora, Slatinčani pa so do polčasa znova prešli v vodstvo (36:33).

Tretja četrtina je bila povsem v znamenju Heliosa, ki je ta del igre dobil kar s 15:26. Po trojki Fermeta sredi 3/4 so gostje prišli tudi do svoje najvišje prednosti na tekmi (40:52). Kljub temu se naši košarkarji niso predali, David Gabrovšek (16 točk) pa je Rogaško dobre tri minute pred koncem približal na le štiri točke zaostanka. Za kaj več (popoln preobrat) pa je tokrat zmanjkalo časa in moči.

David Gabrovšek: "Vedeli smo, da bo to tekma težka. Domžalčani so v tretji četrtini kaznovali našo nezbranost, žal pa se nam v zaključku tokrat ni izšlo tako kot na prejšnih tekmah. Ta poraz nas ne bi smel preveč skrbeti, enostavno se moramo vrniti k dobrim treningom in verjamem, da bomo že na naslednji tekmi v Podčetrtku znova prikazali naš pravi obraz."

Ob standardnih Mahkovicu, Fermetu in Sekuloviću je tokrat presenetil 18-letni Tibor Mirtić, ki je dosegel kar 15 točk. Pri Rogaški je na parket stopilo le sedem košarkarjev, pet pa jih je doseglo dvomestno število točk.

Damjan Novaković: "Vsaka serija se slej kot prej konča. Nič šokantnega, mislim da nismo prikazali naše prave igre. V drugem polčasu se nam je nekoliko ustavil met, na drugi strani pa je Heliosu steklo tudi v napadu. Helios je poimensko zelo dobra ekipa in ima precej širšo rotacijo. Nisem preveč razočaran, porazi so sestavni del športa, gremo naprej! Ta poraz ne sme preveč vplivati na nas, dvigniti moramo glave in se dobro pripraviti na naslednjo tekmo v Podčetrtku."