Celotna novica

Rogaška blizu presenečenja

Košarkarji Rogaške so se odlično upirali prvouvrščenemu Borcu, ki po zmagi z 89:87 ostaja edina neporažena ekipa v ABA Ligi 2.

Slatinčani so v Sarajevo odpotovali brez Staša Sivke, ki bo zaradi poškodbe gležnja iz košarkarskih igrišč predvidoma odsoten mesec dni. Dodatne skrbi povzročata poškodbi Armstronga in Bratoža, ki je predčasno končal to tekmo.

Po izenačeni prvi četrtini (23:21) so si "domačini" v drugih desetih minutah prvič priigrali občutnejšo prednost 11-ih točk. Napadalni dvoboj Cunninghama (14 točk do polčasa ) in Vujačića (17) je sicer dobil slednji, a je Borac na glavni odmor odšel s prednostjo šestih točk (50:44).

Košarkarji pod vodstvom Damjana Novakovića so odlično začeli 3/4 in na krilih Primorca (14+8) prešli v vodstvo z 52:55. Po polaganju Močnika je Rogaška povedla za štiri (61:65), konec tretje četrtine pa je ponovno pripadel Borcu (77:71).

Rogaška ponovno ujela priključek

Rogaška je dobre tri minute pred koncem zaostajala za 8 (87:79), minuto pred koncem pa je Vujačić (29 točk) izenačil na 87. Nespretno odigrana končnica in štirje zgrešeni prosti meti v zadnjih dveh minutah so Borcu olajšali pot do pete zmage v sezoni, a naši košarkarji so z izjemno borbeno predstavo "drago" prodali svojo kožo proti vodilni ekipi regionalne druščine.

Druga tekma tretjega turnirja ABA Lige 2 Rogaško čaka v četrtek, 16. 12. 2021, ko se bomo že ob 15. uri pomerili proti Zlatiboru iz Čajetine.