Celotna novica

Rogaška boljša od Primorske

Slatinčani so velik korak k pomembni zmagi nad Primorsko naredili v 3/4, ki so jo dobili kar s 23:4. K zmagi z 82:70 sta kar 45 točk prispevala Nichols (27) in Bernard (18).

Rogaški sta v uvodni četrtini ogromno težav povzročala Vončina in Kastrati, ki sta dosegla po 9 točk. Primorci so po desetih minutah vodili s 25:27, Nemanič pa je z dvema trojkama na začetku 2/4 Damjana Novakovića prisilil v prvo minuto odmora (25:33). Domačini so se po seriji 7:0 povsem približali, a Koprčani so do odmora zadržali minimalno prednost (42:44).

Iz garderob pa je na parket prišla povsem druga Rogaška. David Nichols je s tremi zaporednimi trojkami začel preobrat, ki so ga Slatinčani "dokončali" s serijo 14:0 in vodstvom 65:48 pred zadnjo četrtino. Primorska se je v zadnjih minutah nekoliko približala, a zmaga Rogaške ni bila ogrožena.

Damjan Novaković: "Generalno gledano z zmago moram biti zadovoljen. Nisem pa zadovoljen s prvo in delom druge četrtine, ko smo naredili ogromno neumnosti, na katere smo opozarjali pred tekmo. V 3/4 smo se razigrali, odšli na na videz varno razliko, a smo znova izgubili nekaj žog. Primorska nam je v zadnjih minutah nekaj težav povzročala s pressingom brez centra. Upam, da bomo v nadaljevanju sezone napake zminimizirali."

Svojo najboljšo tekmo po prihodu v Rogaško Slatino je odigral David Gabrovšek (14+7), Leon Šantelj pa je ob debiju po vrnitvi vknjižil 6 točk.

Rogaško naslednja tekma državnega prvenstva čaka šele naslednjo soboto, 14. 11., ko je na sporedu neugodno gostovanje na Polzeli.