Celotna novica

Rogaška boljša še od LTH Castingsa

Rogaška drugo tretjino prvega dela Lige Nova KBM končuje z zmago nad LTH Castingsom (84:87).

Težko gostovanje pri prerojenih in okrepljenih Škofjeločanih se je končalo s pomembno zmago Rogaške, ki ima po 18-ih kolih polovičen izkupiček 9-ih zmag in 9-ih porazov.

Po izenačenem začetku je domača zasedba prvi polčas zaključila z delnim izidom 11:0 za vodstvo z 39:29. Slatinčani so v tretji četrtini zaigrali kot prerojeni, pri rezultatu 50:39 so s serijo 19:0 prešli v vodstvo, ki so ga zadržali vse do konca tekme. Tretjo četrtino so košarkarji Petra Markovinoviča dobili kar s 14:31! Košarkarji LTH Castingsa so v zadnji četrtini znova ujeli priključek in o zmagovalcu je odločala napeta končnica, v kateri pa so bili bolj zbrani naši košarkarji.

Peter Markovinovič: "Težko gostovanje, ki se je odločalo v zadnjih minutah tekme. Po zaspanem prvem polčasu smo tekmo preobrnili v 3/4 in na koncu z mirnim izvajanjem prostih metov pripeljali do konca."

Po 28-ih točkah proti Podčetrtku je tokrat kapetan Špan dosegel le točko manj, Durnik je 17-im točkam dodal 7 skokov. Odlična tekma je za Tabakom (15+5+5), dvomesten je bil tudi Miličević (14). V domači zasedbi so bili najbolj razpoloženi Kegler (18), Greene (15) in Bilić (15).

foto: KZS/Aleš Fevžer