Celotna novica

Rogaška boljša tudi od Šenčurja

Tudi tekmo 3. kola Lige za prvaka je odločala napeta končnica, tudi tretje zmage pa so se veselili košarkarji Rogaške (76:68).

Slatinčani so prišli do devete zmage na zadnjih desetih tekmah, po zmagah nad Cedevito Olimpijo, Krko in Šenčurjem pa ostajajo edina neporažena ekipa v Ligi Nova KBM za prvaka.

Po izenačenem začetku so gostje po delnem izidu 9:0 povedli z 12:19. Rogaško je v vodstvo že na začetku 2/4 popeljal znova sijajni Nichols, ki je že v prvem polčasu dosegel 15 od svojih 21-ih točk. Razpoloženi gostje so na odmor po trojki Martinčiča s svoje polovice odšli z vodstvom 35:42.

Varovanci Damjana Novakovića so odločno začeli 3/4, po seriji 11:2 je Rogaška znova povedla (46:44). Sledilo je nekaj črnih minut, Šenčur pa je znova pobegnil na +7 (48:55).

Takrat je vajeti igre v svoje roke prevzel Luka Igrutinović, ki je vseh svojih 20 točk dosegel v drugem polčasu, zbral pa je še 7 skokov.

Po izenačenem nadaljevanju je Matej Rojc tri minute pred koncem zadel za vodstvo gostov 65:68. Zadnjih 11 točk na tekmi pa so dosegli domači košarkarji, ki so se tako veselili nove sijajne zmage v Ligi Nova KBM za prvaka.

Damjan Novaković: "Jasno je, da teh osem točk razlike ni realna slika dogodkov na igrišču. Precej časa smo bili tudi v zaostanku in četudi se čudno sliši, kljub neporaženosti nisem najbolj zadovoljen s tem, kako poteka naša igra v napadu. V celotni sezoni smo zanesljivo, sicer brez Bernarda in Nicholsa, izgubili le v Novem mestu, vse ostale tekme so odločale napete končnice. Neporaženi smo od 13. januarja. In še ena zanimivost: zadnji poraz Rogaške v Ligi za prvaka sega v april 2019."

Naše košarkarje naslednjo soboto, 20. marca, čaka še tretja zaporedna domača tekma, v goste prihaja domžalski Helios.