Celotna novica

Rogaška do pomembne zmage nad Heliosom

Slatinčanom lahko po zmagi v Domžalah z 82:75 uvrstitev v Ligo Nova KBM za prvaka prepreči le še "čudež".

V Domžalah je bilo od prve minute moč čutiti, za kako pomembno tekmo gre. Obe ekipi se namreč še naprej borita za uvrstitev v ligo za prvaka. Rogaški lahko napredovanje prepreči le še čudežen razplet na zadnjih tekmah, medtem ko imajo Domžalčani kljub porazu še vse v svojih rokah.

Začetni zaostanek s 4:0 so gostje hitro spremenili v prednost z 8:4, po polaganju Kneževića za 13:7 pa je domači strateg, Dejan Jakara, zahteval svojo prvo minuto odmora, ki se je rezultirala v delnem izidu 8:0 in novem vodstvu domačih. Nadaljevanje je bilo zelo izenačeno, Slatinčani pa so na začetku 2/4 prišli do najvišje prednosti na tekmi (22:29).

Ob polčasu je Helios vodil z 42:41, v 3/4 pa je korak z razigranimi domačini držal Žan Kosič, ki je zadel tri zaporedne trojke. Gostje so pred zadnjo četrtino vodili za štiri (56:60), a Sunsi so po seriji 9:0 hitro prešli v vodstvo s 65:60.

Sarajlija (15 točk, 8 asistenc) je dve minuti pred koncem s svojo peto trojko poskrbel za izenačenje na 72. Takoj v naslednjem napadu je za tri zadel še Siniša Bilić (72:75), a je na drugi strani takoj odgovoril Blaž Mahkovic. Po izenačenju na 75 pa sta Davis in Pajić (12+7) dokončno pokopala upe domačinov.

Damjan Novaković: "Prišli smo do pomembne zmage v izredno izenačeni in nervozni tekmi. Čestitke igralcem na maksimalnem pristopu in velika hvala vsem navijačem, ki so nas prišli spodbujat v Domžale."

Rogaška je do zmage prišla po zaslugi izjemne ekipne predstave. Ob tem še pojasnilo o odsotnosti Obrada Tomića: nanj trener Novaković v nadaljevanju sezone ne računa več.

V sredo Rogaško čaka ABA 2 ligaški obračun, v goste prihajajo drugouvrščeni Sparsi, naslednjo nedeljo pa Rogaško čaka še domači obračun s Krko. Dva dni kasneje se z gostovanjem na Polzeli končuje redni del Lige Nova KBM. Šest najboljših ekip ligo za prvaka začenja 2. marca.