Celotna novica

Rogaška do prednosti petih točk

Prva tekma 4. kroga Pokala Spar v Šentjurju je s 83:88 pripadla košarkarjem Rogaške.

Slatinčani so vodili skozi celotno srečanje, največ za 14, 29:43. Še minuto pred koncem je bilo +11, Šentjurčani pa so z dvema trojkama ublažili poraz in odločitev o potniku v 5. krog pokalnega tekmovanja prenesli v Rogaško Slatino.

Peter Markovinovič: "Reprezentančni premor smo izkoristili za dober trening in dvig naše pripravljenosti. V sami končnici se nam še pozna neizkušenost, a verjamem, da bomo vedno boljši. Prednost petih točk ne pomeni praktično nič, o napredovanju bo zagotovo odločala povratna tekma v Rogaški Slatini."
Damjan Novaković: "Če začnem na koncu - naj se sliši še tako čudno, zelo sem zadovoljen z rezultatom. Na parketu smo bili še precej slabši, kot pa kaže končna razlika petih točk, ki pred povratno tekmo ne pomeni pravzaprav nič. Svoje igralce sem opozarjal na to tekmo, odličen začetek v Ligi Nova KBM ne sme dati napačnega signala."

Druga tekma bo v torek, 22. 11., še pred tem pa naše košarkarje čaka tekma državnega prvenstva - v petek, 18. 11., ob 19. uri v goste prihajajo domžalski Helios Sunsi.