Celotna novica

Rogaška do presenečenja proti MZT-ju

Košarkarji Rogaške so z najboljšo predstavo v dosedanjem delu sezone v 2. kolu ABA Lige 2 zanesljivo premagali favorizirani MZT Skopje (80:64).

Rogaška je odločno začela, razpoloženi Primorac pa je že s svojo osmo točko svoje soigralce v 6. minuti popeljal v prvo vodstvo na tekmi (12:10), ki ga naši košarkarji niso več izpustili iz rok. Primorcu, ki je vseh svojih 16 točk dosegel že v prvem polčasu, so se pridružili še soigralci in razlika je rasla iz minute v minuto. Domen Bratož (10) je ob zvoku sirene zadel za 45:29 in zanesljivo vodstvo Rogaške ob polčasu.

Naši košarkarji so dobro kaznovali številne izgubljene žoge Makedoncev, ki nikakor niso našli recepta za raznovrstno igro Rogaške v napadu. Košarkarji MZT-ja so se na začetku 3/4 po seriji 8:0 sicer približali na 45:37, a je Rogaška hitro ustavila nalet. Kapetan Zupan (13) je zadeval z razdalje, igra v napadu pa se je vseskozi vrtela okrog Petra Vujačića, ki je 19-im točkam dodal še 8 asistenc! Tekma je bila dokončno odločena po delnem izidu 11:0 sredi zadnje četrtine, ko je prednost Rogaške narasla kar na + 23 (78:55).

Damjan Novaković razumljivo zadovoljen

Trener Rogaške, ki ima ob že tako kratki klopi ob vseh težav s poškodbami še precej težje delo, po tekmi ni skrival zadovoljstva. Pred prvim turnirjem ABA Lige 2 ni imel velikih pričakovanj, a ne bi bilo nezasluženo, če bi se njegovi košarkarji iz Zlatibora vrnili celo z dvema zmagama.

Najlepše poteze tekme

Slatinčani se v petek zjutraj vračajo v Slovenijo, kjer jih najprej čaka dan počitka, nato pa priprava na nadaljevanje državnega prvenstva.

foto: Dragana Stjepanović/ABA Liga 2