Celotna novica

Rogaška do zmage nad vodilnim Heliosom

Slatinčani so z zmago s 84:80 prekinili serijo desetih zaporednih zmag Heliosa v državnem prvenstvu.

Covid-19 je močno zdesetkal zasedbo Domžalčanov, ki so v Rogaško Slatino prišli brez Jakare in Nachbarja ter Fermeta in Mahkovica. Pri Rogaški je zaradi istega razloga manjkal Domen Bratož, Staš Sivka pa je obnovil poškodbo gležnja.

Gostje so precej bolje začeli in si že v prvi četrtini priigrali dvomestno prednost (12:24). Slatinčani so se dokončno prebudili v 2/4, že v 16. minuti je Petar Vujačić (19 točk v prvem polčasu, skupaj 28) zadel za 37:36. Ekipi sta na glavni odmor odšli povsem poravnani (48:48).

Po izenačenem drugem polčasu so si košarkarji Damjana Novakovića odločilno prednost priigrali sredi zadnje četrtine, ko so zaostanek 72:73 spremenili v prednost 80:73.

Ob Vujačiću sta bila razpoložena tudi Jackson (11 skokov) in Armstrong, ki sta dosegla po 17 točk, 14 točk je k zmagi prispeval Mladen Primorac. Pri gostih sta bila najbolj razigrana Prepelič (19) in Šantelj (15).

Kapetan Zupan je bil po tekmi realen: "Vsaka zmaga je za nas zelo pomembna predvsem z psihološkega vidika. Rezultatsko smo res v zaostanku in bomo 99 % igrali v ligi za obstanek, kjer si bomo poizkušali zagotovi mestu v četrtfinalu."

Po tem, ko je covid-19 poskrbel tudi za prestavitev četrtega turnirja ABA Lige 2 v Banja Luki, naše košarkarje naslednja tekma predvidoma čaka šele v sredo, 26. januarja, ko gostujemo na Polzeli.