Celotna novica

Rogaška kot prva porazila Kansai Helios

Rogaška je v 6. kolu Lige Nova KBM s 74:80 premagala do te tekme še neporaženi Kansai Helios.

Slatinčani so že na samem začetku pokazali, da v Domžale niso prišli z belo zastavo. Izjemni Sikiraš (17 točk, 11 skokov) je v 7. minuti zadel za 5:13, domači košarkarji pa so do konca 1/4 ujeli priključek (16:17). Ekipi sta se v nadaljevanju kar 12-krat izmenjali v vodstvu, rahlo pobudo pa so imeli varovanci Dragiše Drobnjaka, ki je dan pred tekmo praznoval 45. rojstni dan. Tudi drugi polčas je bil izjemno izenačen, v sami končnici pa so bili bolj zbrani gostje. Helios je sicer povedel s 70:66, a sledil je sijajen odgovor Rogaške in serija 11:1 za veliko zmago nad prvouvščenimi Domžalčani.

Drobnjak še vedno ne more računati na poškodovanega Tabaka, ki okreva po poškodbi gležnja, in Sivko, ki začenja z lažjimi treningi po operaciji rame.

Session (12 skokov) in Kralj sta blestela s po 19-imi točkami, 8 točk je dodal Čebular, prav vsi košarkarji, ki so stopili na parket, pa so prispevali pomemben delež k tretji zmagi Rogaške v sezoni. Pri Domžalčanih je Mahkovic dosegel 17 točk, dvomestna sta bila še Barič (13) in West (13).

Drobnjak po tekmi ni skrival zadovoljstva: "Čestitam svojim igralcem. Še vedno je ogromno stvari, ki jih moramo popraviti, ampak zadovoljen sem, da se tega zavedajo tudi fantje in da iz tedna v teden rastemo kot ekipa. Ta zmaga je velika nagrada za naše delo od začetka sezone." Na drugi strani je Damjan Novaković športno čestital ekipi Rogaške: "Igrali smo neodgovorno in neskoncentrirano. Izgubili smo preveč žog in zgrešili ogromno prostih metov. Čestitam Rogaški za zasluženo zmago, mi pa se moramo zamisliti nad našo igro."

V Rogaški Slatini (predvidoma) v četrtek gostuje novomeška Krka, tekma pa je zaradi napovedane stavke sodnikov trenutno še pod vprašajem.