Celotna novica

Po podaljšku do izjemno pomembne zmage

Rogaška je z zmago po podaljšku z 89:85 naredila pomemben korak k uvrstitvi v ligo za prvaka!

Slatinčani so prekinili serijo sedmih zaporednih zmag Šenčurja, ki je vodil tudi večji del tekme v Rogaški Slatini. Že v 2/4 je bilo 15:30, a so se Slatinčani po seriji 10:0 približali na -5. Tudi zaključek prvega polčasa je pripadel Gorenjcem, ki so po 20-ih minutah vodili s 33:40. Rogaška je imela ogromno težav v skoku, Šenčurjani pa so po skokih v napadu brez težav prihajali do drugih priložnosti.

Varovanci Damjana Novakovića se niso predali in pred zadnjo četrtino je zaostanek znašal le še štiri točke (54:58). Šenčur je na začetku zadnje četrtine znova nekoliko pobegnil (59:67), a sledil je izjemen delni izid Rogaške 11:0 za vodstvo 70:67. Rogaški ni zadostovalo niti pet točk prednosti dve minuti pred koncem in odločali so podaljški, v dodatnih petih minutah pa so bili bolj zbrani domači košarkarji.

Damjan Novaković: "Smo v coni, ki pelje v ligo za prvaka, kamor se tudi želimo uvrstiti. Letošnja ekipa je precej neizkušena in zato imamo veliko težav. Tradicionalno igramo napete tekme, v letošnji sezoni smo zanesljivo izgubili le proti Krki. Že na tekmi v Šenčurju naša zmaga ne bi bila nezaslužena, tokrat pa se nam je to nekako vrnilo. S pomembnima zmaga nad Šentjurjem in Šenčurjem smo nadoknadili nesrečen poraz v Domžalah in vse je v naših rokah."

Pri Rogaški se je v ključnih trenutkih znova izkazal vsestranski Bernard (22 točk, 8 skokov, 5 asistenc), dvojni dvojček je vpisal Nichols (14+4+10), sijajno delo pa so pod obema obročema opravili tudi Šantelj (20+9), Gabrovšek (15) in Zupan (9). Domačinom je največ težav že tradicionalno povzročal borbeni Murić (22+15).

Po deveti zmagi v sezoni bo prehod v novo leto nekoliko mirnejši, a zadnji zmagi bo potrebno potrdili v Kranju, kjer Slatinčani gostujejo 9. januarja.Več sledi.