Celotna novica

Rogaška pred misijo nemogoče

Primorci so z visoko zmago v Rogaški Slatini naredili velik korak k uvrstitvi v polfinale pokalnega tekmovanja.

Košarkarji Primorske, ki so še v soboto gostovali v Beogradu, so sijajno začeli tekmo. Že v 5. minuti so povedli s 5:17, do konca uvodne četrtine pa so si priigrali kar 17 točk prednosti (10:27)!

Pri Rogaški je že četrtič zapored manjkal kapetan Ferme, a tudi Koprčani se ubadajo s kadrovskimi težavami - v Rogaški Slatini je Andrej Žakelj na parket poslal le sedem svojih košarkarjev.

Domači so se približali na 22:31, a je na drugi strani z dvema trojkama odgovoril nezaustavljivi Hodžić, ki je že v prvem polčasu dosegel 16 točk. Strelsko razpoloženi gostje so prevladovali v vseh elementih igre, pri Rogaški, ki je žoge izgubljala kot po tekočem traku, pa je bilo preveč zanašanja na met za tri. Gostje so tako že ob polčasu vodili s 33:52.

Rogaška se je sredi 3/4 približala na 13 točk zaostanka, a gostje so do začetka 4/4 znova "ušli" na + 20, kolikor je znašala tudi končna razlika (62:82).

Miha Fon: "Od prve minute se je videlo, da so si igralci Primorske bolj želeli te zmage. Taktično so bili odlično pripravljeni, mi pa smo šli iz napake v napako. Tega nismo uspeli popraviti niti v drugem polčasu, Primorska pa je tako kvalitetna ekipa, da je razliko zadržala do konca."

V sredo bo v Areni Bonifika na sporedu še povratni obračun, skupni zmagovalec pa se bo nato v sobotnem polfinalu pomeril z zmagovalcem para Šentjur/Helios. Veliki finale Pokala SPAR bo odigran v nedeljo na Kodeljevem.