Celotna novica

Rogaška se je dolgo upirala vodilnemu Heliosu

Košarkarji Rogaške so v 23. kolu Lige Nova KBM doživeli svoj 13. poraz. Vodilni Helios je na koncu (pre)visoko slavil s 73:94.

Domači košarkarji so se odlično upirali vse do sredine zadnje četrtine in rezultata 68:73, Domžalčani pa so tekmo končali s serijo 21:5 za visoko zmago in ohranitev 1. mesta na ligaški lestvici. Ponovno je svoj davek terjala kratka klop Petra Markovinoviča - prva petorka Rogaške je dosegla več točk od Heliosa (71/66), gostujoči igralci s klopi pa so bili pričakovano veliko uspešnejši od Rogaške (2/28). Kot je pred tekmo opozarjal domači trener, je Helios kaznoval vsako napako domače zasedbe (17 točk iz protinapadov).

Rogaška je na krilih razpoloženega Durnika (24+8) in Jean-Baptista (18) dolgo držala korak s Heliosom, pri katerem je blestel Blaž Mahkovic (25+6+7). Igro Rogaške je spet odlično povezoval drugi asistent državnega prvenstva, Jure Špan (10+13).

Naši košarkarji so na dobri poti k uvrstitvi v četrtfinale državnega prvenstva. Do konca rednega dela Lige Nova KBM so še štiri tekme, prva 16. 4., ko gostujemo v Šenčurju.