Celotna novica

Rogaška uspešno zaključila priprave na Kitajskem

Košarkarji Rogaške so v nedeljo na Kitajskem odigrali še peto pripravljalno tekmo.

Zaradi izrednih vremenskih razmer je imel notranji let med Shandongom in Šanghajem zamudo. Posledično je ekipa zamudila let v Evropo. Fantje se bodo tako v treh skupinah v Slovenijo vrnili v sredo, četrtek in petek.

Slatinčani, ki so na Kitajsko odšli na povabilo agencije Sportanzo, so najprej v Huzhou sodelovali na mednarodnem turnirju s Kitajsko B, belgijskim Oostendejem in litvansko Palango. Na uvodni tekmi so morali priznati premoč Kitajski B (87:80). Na drugi tekmi so naši košarkarji nadigrali Palango (94:75), na tretji tekmi pa je bil pričakovano boljši Ooostende (točen rezultat zaradi težav s statistiko ni znan).

V Sganyu so je Rogaška nato znova pomerila proti Palangi, tudi tokrat pa so slavili varovanci Damjana Novakovića (87:83).

Po ogledu Šanghaja je članska ekipa odpotovala še v Shangdong. Kitajskega CBA-ligaša (1. liga) so košarkarji Rogaške premagali z 89:79.

Po vrnitvi v Slovenijo najprej sledi dan počitka, nato pa nadaljevanje priprav v Rogaški Slatini. V začetku septembra se bo ekipi pridružil še Tony Washington.