Celotna novica

Rogaška v polfinale Pokala Spar

Košarkarji Rogaške so se kljub porazu z 99:98 uvrstili v polfinale Pokala Spar.

Prvi četrtfinalni obračun proti Iliriji v Rogaški Slatini se je namreč končal z zmago Rogaške z 99:94.

V Hali Tivoli smo spremljali izjemno izenačen obračun - Rogaška in Ilirija sta se kar 18-krat izmenjali v vodstvu, rezultat pa je bil 9-krat tudi izenačen. Slatinčani so še minuto in pol pred koncem zadnje četrtine vodili s 75:77, a je Ferme (14) začel nor preobrat Ilirije, ki je redni del dobila z rezultatom 84:79. Ker se je tudi prvi četrtfinalni obračun končal z razliko petih točk, je o potniku v polfinale Pokala Spar odločal podaljšek.

V dodatnih petih minutah je izjemni Mulalić (12) zadeval z razdalje, Ilirija je minuto pred koncem povedla s 97:91, a sta bila na drugi strani za tri uspešna tudi Močnik (16) in Čebular (8). Uvrstitev Rogaške med štiri najboljše ekipe pokalnega tekmovanja je s črte prostih metov potrdil kapetan Tabak (12 + 8).

Sikiraš, ki je tekmo zaradi petih osebnih napak predčasno končal že v 4/4, je dosegel 20 točk in 13 skokov, 20 točk je dodal tudi Jordan Session. Dvomestno število točk je dosegel tudi Kralj (12), ki je odgovornost v napadu prevzel v samem zaključku tekme. Domači košarkarji so zadeli kar 14 trojk, a zgrešili tudi 15 prostih metov, Rogaška pa je prepričljivo dobila skok (31/47).

Naši košarkarji se bodo v prvem polfinalnem paru v četrtek, 15. 2., pomerili z novomeško Krko. V drugem polfinalnem obračunu Kansai Helios čaka na zmagovalca dvoboja med Triglavom in Cedevito Olimpijo.

Zaključni turnir bo na Kodeljevem

Enotna vstopnica za ogled obeh četrtkovih polfinalnih tekem Pokala SPAR (ob 17.30 in 20.30 uri) je v predprodaji na voljo po 8 €, na dan dogodka pa bo cena znašala 10 €. Cena vstopnice za petkov finalni dan, ki zajema finale Pokala članic ob 17.30 uri in finale Pokala SPAR ob 20.30 uri, je v predprodaji 10 € in na dan finala 12 €. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. 

foto: Aleš Fevžer