Celotna novica

Rogaška z zmago potrdila obstanek v Ligi Nova KBM

Košarkarji Rogaške so v zadnjem, 27. kolu Lige Nova KBM zanesljivo premagali Hopse (84:68), ki se selijo v 2. SKL. To je bila peta zaporedna zmaga Rogaške na domačem parketu.

Po tem, ko Drobnjak zaradi poškodb že dalj časa ni mogel računati na Sikiraša in Sivko, je proti Hopsom zaradi bolečin v hrbtu manjkal še Val Luka Jugovac.

V uvodni četrtini (13:15) je bilo moč čutiti pomembnost obračuna. Hopsi so dobro izkoriščali prednost pod obročem(a), Rogaška (Tabak) pa je hitro prišla v težave z osebnimi napakami. Druga četrtina je s 27:20 pripadli Rogaški, ki je na glavni odmor po trojki izjemnega Kralja odšla s prednostjo 40:35.

Slatinčani so odločilni korak k zmagi naredili v 3/4, v kateri je s kar 17-imi točkami blestel že omenjeni Kralj, ki se je na koncu ustavil pri 28-ih točkah! Rogaška je največ vodila za 22 (63:41), pred zadnjo četrtino s 63:45. Hopsi so zaigrali na vse ali nič, po delnem izidu 12:0 je bilo "le" še + 10 (63:53), nalet gostov je s polaganjem ustavil Session (19 točk, 13 skokov, 4 blokade). Pet točk zapored je nato dodal še Čebular (10) in tekma je bila odločena.

Kljub zmagi več brez četrtfinala

Rogaška je tako vpisala 11. zmago v sezoni, a bodo v četrtfinalu vseeno igrali košarkarji Šentjurja. Rogaški je bila na začetku sezone namreč odvzeta točka za nastop na tekmi proti Iliriji, Šentjurčani pa imajo boljši izkupiček zmag in porazov na medsebojnih tekmah proti Rogaški (2/1). 

Lestvica Lige Nova KBM

Mesto Hopsov, ki bodo v naslednji sezoni nastopali v 2. SKL, bo zasedel KK Zlatorog Laško, ki je v finalu 2. SKL z 2:1 premagal Plamo Pur iz Ilirske Bistrice.