Celotna novica

Rogaška zanesljivo preko Šenčurja

Derbi 4. kroga 1. SKL je pripadel košarkarjem Rogaške.

S 66:57 so premagali pomembnega konkurenta v boju za ligo za prvaka.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so povedli s 4:0, Rogaška pa je preko Miličevića in Washingtona odgovorila z delnim izidom 8:0. Po protinapadu Fona in trojki Lelića in vodstvu Rogaške s 13:6 je gostujoči trener Konstantin Subotić zahteval svojo prvo minuto odmora. Slatinčani niso popuščali, rezultat prve četrtine (23:13) pa je s trojko ob sireni postavil Tadej Ferme.

Varovanci Damjana Novakovića so na začetku 2/4 zapravili nekaj napadov, da bi svoje vodstvo še povišali. Po tem, ko so se Šenčurjani približali na 23:15, je z minuto odmora reagiral še domači strateg. Po trojkah Vujasinovića in Lelića je Rogaška prišla do vodstva z 31:19. Ob polčasu so Slatinčani vodili za osem (39:31).

Rogaška je tudi v 3/4 nadzirala potek dogodkov na parketu, pred zadnjo četrtino pa so imeli Slatinčani 10 točk prednosti (51:41). Po odličnem začetku zadnje četrtine pa so Slatinčani povedli s 57:41 in srečanje je bilo bolj ali manj odločeno.

Najboljšo predstavo v dresu Rogaške je prikazal Tony Washington, ki je k zmagi Rogaške prispeval dvojnega dvojčka (13 točk, 13 skokov). 15 točk in 6 skokov je dosegel Miličević, Lelić je 12. točkam dodal še 6 asistenc, odlična tekma pa je za mladim in atraktivnim Dornikom, ki je dosegel šest točk, ob tem pa je ujel kar še 9 odbitih žog. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Dino Murić (19).

Damjan Novaković: "Pričakoval sem res težko tekmo. Šenčur ima kaj nekaj igralcev, ki je igralo tudi že na precej višjem nivoju. Mi smo danes kar rutinirano prišli do te zmage. Mislim da končni rezultat niti ne kaže pravega razmerja, saj smo v zadnjih minutah naredili nekaj neumnosti, a to niti ni tako pomembno. Najpomembnejša je zmaga in novi dve točki."

Na preostalih tekmah so Laščani presenetili Šentjur, Helios je nadigral Podčetrtek, ki kot edini ostaja brez zmage, neporažena Primorska pa je že med tednom premagala Hopse.

Rogaško v prihodnjem tednu čakata dve gostjoči tekmi. V četrtek gostujejo pri Borcu iz Čačka, v soboto pa sledi še lokalni derbi v Šentjurju.