Celotna novica

Rogaška zanesljivo tudi preko Lovćena

Košarkarji Rogaške so prišli še do šeste zmage na že sedmi tekmi v mesecu novembru (85:61).

Tekmo so bolje začeli domači košarkarji, ki so hitro povedli s 5:0. Lovćen je hitro odgovoril, povedel s 5:6, nato pa se je razigral Đorđe Lelić, ki je že v prvem polčasu dosegel 16 točk (5 trojk). Slatinčani so si tako do konca uvodne četrtine priigrali devet točk prednosti (22:13).

Čigoja in Ferme sta z zadetima trojkama prednost Rogaške na začetku 2/4 povišala na +15 (28:13). Črnogorci so dosegli šest točk zapored, Damjan Novaković je reagiral z minuto odmora, po kateri so sledile tri trojke Rogaške za vodstvo z 38:21. Gostje so se z delnim izidom 11:0 do konca prvega polčasa uspeli približati na 38:32.

Tretja četrtina ni prinesla sprememb. Slatinčani so še naprej zanesljivo vodili, gostje pa niso popuščali, pred zadnjimi desetimi minutami so se znova približali na le osem točk zaostanka. Miličević, ki je vseh svojih devet točk dosegel v 4/4, je z dvema trojkama na uvodu zadnje četrtine poskrbel za znova nekoliko varnejšo prednost Rogaške (69:55). Pet minut pred koncem je prednost narasla na +22 in tekma je bila odločena!

Slatinčani so prikazali izjemno ekipno predstavo, v kateri pa je najbolj izstopal Đorđe Lelić. Proti svojim nekdanjim soigralcem je dosegel 23 točk. Vujasinović je 15-im točkam dodal 5 skokov in 7 asistenc, kapetan Ferme je dosegel 13 točk in podelil 8 asistenc! Najboljšo predstavo v dresu Rogaške je prikazal Dejan Čigoja (8), do sploh svojih prvih točk pa je v zadnji minuti prišel Staš Sivka.

Damjan Novaković: "Ni bilo enostavno. Prejšnjo sredo smo bili še v Nikšiću, v vmesnem času pa smo odigrali še dve tekmi državnega prvenstva. To je bila torej naša četrta tekma v osmih dneh in to je bilo potrebno zdržati. Kljub temu smo z izjemo zadnjih minut 2/4 dominirali v vseh elementih košarkarske igre. Zanesljivo smo prišli do pete zmage v ABA Ligi 2, ki nas uvršča med ekipe, ki se bodo borile za uvrstitev v play off. Čestitke igralcem!"

V novembru že sedem tekem in šest zmag

Naši košarkarji so odigrali štiri tekme v osmih dneh. Jutri je zato na sporedu dan počitka, nato pa priprava na naslednjega nasprotnika. V ponedeljek, 25. 11., v Rogaški Slatini gostuje Krka.