Celotna novica

Rogaška zapravila prednost petih točk

Druga tekma 4. kroga Pokala Spar je s 75:88 pripadla košarkarjem Šentjurja, ki so tako nadoknadili zaostanek petih točk in se s skupnim rezultatom 171:163 uvrstili v 5. krog pokalnega tekmovanja.

Rogaška je zaostajala praktično celo tekmo, že ob polčasu je bilo 35:52. Ogromno težav sta domačim košarkarjem povzročala predvsem Dunn-Martin (28 točk) in Tomažič (17). Slatinčani so še dobre tri minute pred koncem zaostajali za 17 in ko se je že zdelo, da je dvoboj odločen, sta sledili trojki Miličevića (21) in Špana (13), Cody Riley (18) pa je dodal dva prosta meta. Prednost Šentjurja je skopnela na 6 (75:81), a je Nemanič (15) po minuti odmora Damjana Novakovića zadel dva prosta meta, po zapravljenem napadu Rogaške pa je skupnega zmagovalca s trojko dokončno odločil sijajni Dunn-Martin.

Naše košarkarje v tem tednu čaka še en lokalni derbi. Najbližje gostovanje v sezoni je odlična priložnost, da našo ekipo podprete tudi v gosteh. Sobotni (26. 11.) obračun v Podčetrtku bo odigran že ob 13. uri.