Celotna novica

Rogaški licenca za sezono 2021/22

Komisija Košarkarske zveze Slovenije za licenciranje košarkarskih klubov je na svojih sejah v mesecu maju obravnavala prejeto dokumentacijo klubov v postopku pridobivanja tekmovalnih licenc za sezono 2021/2022.

V prvem delu licenciranja za tekmovalno sezono 2021/2022 so klubi morali oddati dokumentacijo, ki izkazuje ustrezne športne in pravne kriterije ter finančne kriterije za koledarsko leto 2020. Za pridobitev tekmovalne licence za 1. SKL je zaprosilo 11 klubov, za 2. SKL je vlogo oddalo 12 klubov, za 3. SKL pa 23 klubov, medtem ko klubi 4. SKL in ženski klubi licenciranja ne opravljajo. V mesecu septembru klube čaka še drugi del licenciranja, ko bodo tekmovalno licenco morali potrditi z ustreznimi kadrovskimi ter infrastrukturnimi kriteriji in finančnimi kriteriji za prvo polovico koledarskega leta 2021.

Tekmovalno licenco za Ligo Nova KBM so prejeli: KK Cedevita Olimpija, KK Domžale, KD Hopsi Polzela, KK Gorenjska gradbena družba Šenčur, KK Ilirija, KK Krka, KK Podčetrtek, KK Rogaška, KK Šentjur, KK Triglav in KK Zlatorog Laško.

Sestava lig v tekmovalni sezoni 2021/2022 bo znana po zaključku razpisa tekmovanja. Komisar bo pri sestavi posameznih rangov tekmovanja upošteval pogoje, ki jih članske ekipe morajo izpolnjevati. Poleg podeljene licence Komisije Košarkarske zveze Slovenije za licenciranje košarkarskih klubov sta to pridobljena pravica nastopanja iz naslova tekmovalne uspešnosti ter posredovana prijava v tekmovanje v skladu z razpisom.