Celotna novica

S Hopsi za obstanek v Ligi Nova KBM

Zadnje, 27. kolo, bo odločalo tako o prvem kot o zadnjem mestu po rednem delu Lige Nova KBM.

Prvouvrščenega bo določil medsebojni obračun Krke in Heliosa, a nas seveda bolj zanima (tro)boj za obstanek med Rogaško, Triglavom in Hopsi. Tekma proti Hopsom je prestavljena na ponedeljek, 29. 4., ob 18. uri, istočasno pa bo odigran tudi obračun v Podčetrtku.

Oba medsebojna obračuna med Rogaško in Hopsi v tej sezoni sta pripadla domači ekipi. Hopsi so na Polzeli do zmage s 75:73 prišli po preobratu ob koncu tekme, Rogaška pa je bila doma boljša s 77:69.

Dragiša Drobnjak: "Čaka nas tekma proti Hopsom, ki v zadnjem času igrajo dobro, zmagali so zadnji dve tekmi in so v dobrem ritmu. Glede na to, da smo tudi mi v tretjem delu sezone dvignili raven igre in igramo dobro, pričakujem zanimivo in izenačeno tekmo."
Javon Greene: "Dejstvo je, da sami odločamo o svoji usodi. Zmanjšati moramo nihanja v naši igri, ob tem pa bo ključ igra v obrambi in skoku. Verjamem, da nam bo uspelo in vabim vse naše navijače, da se nam pridružijo na tribunah."

Rogaška prvoligaški status ohranja ob domači zmagi nad Hopsi, v primeru poraza pa bi morali Podčetrtani doma premagati KK Triglav Kranj.

V ponedeljek ob 18. uri torej vabljeni na tribune Športne dvorane Rogaška Slatina. Vstop je prost!