Celotna novica

Sijajen preobrat Rogaške za tretjo zmago

Derbi 3. kroga državnega prvenstva je po infarktni končnici pripadel košarkarjem Rogaške. Tadej Ferme je sedem sekund pred koncem zgrešil dva prosta meta, na drugi strani pa je Malcolm Bernard ohranil mirno roko in zmaga je ostala doma.

Uvod je pripadel gostom, ki so na krilih razigranega Mahkovica (10 točk v 1/4) prvo četrtino dobili z 20:16. Sredi 2/4 je prednost Domžalčanov narasla že na +14 (24:38), a so se Slatinčani po trojki Bernarda ob zvoku sirene do polčasa približali na -7.

Ko se je v nadaljevanju razigral David Nichols (15 točk), je Rogaška po seriji 8:0 celo prevzela vodstvo (53:51). Zaključek 3/4 je znova pripadel Heliosu, ki je pred zadnjo četrtino vodil za štiri (53:57).

Po izenačenju na 59 so gostje znova pobegnili (59:67), a se domači košarkarji tudi tokrat niso predali. Šest minut pred koncem tekme je igro po udarcu v koleno zapustil Mahkovic (22 točk), kljub temu pa je Helios še dve minuti pred koncem vodil 65:72.

Bernard je dosegel štiri točke zapored, svoje je dodal še Nichols, po dveh zgrešenih prostih metih Fermeta (10 točk) pa je Rogaška krenila v napad za zmago. Po osebni napaki nad Bernardom (16 točk, 9 skokov, 6 asistenc) je Američan zadel oba prosta meta, met Sekulovića (17 točk, 14 skokov) ob sireni pa ni zadel cilja. Slatinčani so tako še drugič zapored slavili le za točko (73:72).

Damjan Novaković: "Helios je veliko bolj izkušena ekipa kot pa naša. Med tekmo sem se veliko jezil zaradi slabih odločitev v napadu, ko marsikdo marsikdaj ni videl odprtega igralca, ki je bil čisto sam. Zmagali smo z velikim srcem in veliko borbenostjo, a čaka nas še veliko dela. Imeli smo tudi nekaj sreče, ko je Ferme zgrešil dva prosta meta. Marsikdo ne ve, v kakšnem stanju je Malcolm Bernard. Z neugodno poškodbo je igral na svojo odgovornost."