Celotna novica

Sijajna napadalna predstava za zmago nad MZT

Slatinčani so v 9. krogu ABA Lige 2 po sijajnem prvem polčasu (64:48) premagali favorizirani MZT (102:90).

Pri Rogaški zaradi poškodbe kolena še vedno manjka Rashun Davis, v prvem polčasu pa se je poškodoval še Obrad Tomić. Damjan Novaković je tako nekaj minut namenil Luki Božaku, ki je dobro izkoristil svojo priložnost.

Domači košarkarji so v prvem polčasu enostavno blesteli. V obeh četrtinah so dosegli po 32 točk, jih sicer prejeli kar 48, a kljub temu je razlika ob odhodu na odmor znašala 16 točk.

Damjan Novaković: "MZT ima neverjeten napadalni potencial in ni jih enostavno ustaviti v napadu. Mi smo s pridom izkoriščali odprte mete in dosegli rekordno število trojk v tej sezoni. Mislim, da smo bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik. Zmaga je več kot zaslužena. Glede ne kadrovske težave ki jih imamo, kapa dol igralcem in hvala publiki za podporo."

Makedonci so v nadaljevanju nekajkrat približali, a je imela razpoložena domača ekipa vselej pripravljen pravi odgovor. Kapetanu Rogaške, Mihi Vašlu, je proti MZT-ju uspel dosežek, ki ga v evropski košarki vidimo zelo redko. Dosegel je namreč trojni dvojček - 25 točk, 10 skokov in 10 asistenc!

Slatinčani so ob 48 % metu zadeli kar 15 trojk. S sijajno ekipno predstavo so navdušili lepo polne tribune Športne dvorane Rogaška Slatina. Rogaško v soboto čaka naslednja domača tekma. V Rogaško Slatino se v dresu z Blažem Mahkovicem okrepljenega Heliosa vrača Miha Fon.