Celotna novica

Silovit uvod v sezono 2020/21

Natanko 200 dni po zadnji uradni tekmi so Slatinčani z visoko zmago (94:55) začeli novo tekmovalno sezono.

V letu, ko v Rogaški Slatini praznujemo 60 let igranja košarke, se je začela 30. sezona 1. SKL, 10. zapored s Košarkarskim klubom Rogaška.

To je bila že 11. zaporedna zmaga Rogaške na lokalnih derbijih s Šentjurjem. Proti Šentjurju so naši košarkarji nazadnje izgubili davnega 7. maja 2016.

Domačini so na krilih razigranega Bernarda odlično začeli. Že ob koncu 1/4 je bilo + 10 (23:13), prednost pa je v nadaljevanju le še naraščala. Odličen odstotek meta iz igre, dominanca v skoku in veliko število lepih asistenc je krasilo igro Rogaške, ki je ob polčasu vodila za 22 (52:30). Nič drugače ni bilo niti v drugem polčasu. Pet minut pred koncem je kapetan Pelko (8 točk, 7 asistenc) zadel za najvišje vodstvo Rogaške na tekmi (88:40). V zadnjih minutah sta na parket stopila še Sivka in Močnik, ki je dosegel svoji prvi točki v dresu Rogaške.

Damjan Novaković po koncu tekme ni skrival zadovoljstva: "Vem, da imamo ekipo, ki ima potencial, a čaka nas še veliko dela, da bomo optimalni. Danes smo dominirali od prve do zadnje minute v vseh elementih igre. To je lepa popotnica za naprej. Tudi proti Zlatorogu bom zahteval maksimalni pristop od prve do zadnje minute."

MVP predstava Bernarda

Malcolm Bernard je odigral svojo najboljšo tekmo v dresu Rogaške. V 31-ih minutah je dosegel 25 točk, temu pa je dodal še 7 skokov in 4 asistence.

Le teden dni po prihodu v Rogaško Slatino je svoj potencial potrdil tudi Glišić, ki je v le 21-ih minutah dosegel 16 točk. Novaković je po tekmi o njem povedal: "Verjetno je prav Glišič igralec z največ potenciala v tej ekipi. Star je 22 let, pa je doživel že marsikaj. Pri 19-ih letih ga je po odlični sezoni v Vršcu iz košarkarskih igrišč oddaljila mononukleoza. Mislim, da ga čaka res blesteča kariera."

Nichols je 14-im točkam dodal 6 skokov in 6 asistenc.

HVALA! Hvala vsem navijačem, ki ste bili po dolgem času znova z nami in hvala, ker ste upoštevali vse ukrepe NIJZ in KZS. Le tako bodo dvorane ostale odprte in le tako boste lahko v živo navijali za svojo ekipo.

V 2. krogu Rogaška naslednji ponedeljek, 5. oktobra ob 20. uri gostuje v Laškem.