Celotna novica

Široki do zmage v Rogaški Slatini

Napeta končnica tekme 2. kroga ABA Lige 2 je pripadla Širokemu (74:79).

Slatinčani so po zmagi v Sarajevu tako doživeli prvi poraz v sezoni 2019/20.

Srečanje so veliko bolje začeli gostje, ki so povedli s 6:0, ob koncu uvodne četrtine pa so imeli devet točk prednosti (15:24). Za domače košarkarje sta nerešljivo uganko predstavljala Filipović in Mateo Drežnjak, ki sta dosegla po devet točk. Rogaška se je po delnem izidu 8:2 na začetku 2/4 približala na 22:26, gostujoči trener pa je zahteval svojo prvo minuto odmora.

Slatinčani so še naprej lovili razigrane goste, kapetan Ferme pa je v 18. minuti zadel za prvo vodstvo Rogaške na tekmi (38:37), ki je polčas nato dobila s 40:37. Varovanci Damjana Novakovića so v prvem polčasu večkrat metali za tri kot za dve (19/16).

Nadaljevanje je bilo v znamenju Rogaške, ki je v obrambi zaigrala agresivneje, razigranemu Miličeviću pa so se v napadu pridružili še soigralci in domači so pred zadnjo četrtino vodili z 62:55. Gostje so šest minut pred koncem izenačili na 64, s trojko pa je nalet ustavil kapetan Ferme.

Napeta končnica

Ekipi sta v zadnji dve minuti vstopili poravnani (68:68). Ferme je najprej zadel en prosti met, na drugi strani je bil za tri uspešen Filipović. Ferme je "odgovoril" za tri, Široki pa je v novo vodstvo popeljal Mateo Drežnjak. Po zapravljenem napadu Rogaške je Široki povedel s 75:72. Po minuti odmora Novakovića je Ferme hitro znižal na 75:74. Dario Drežnjak je na drugi strani ohranil mirno roko na črti prostih metov (74:77). Po zgrešenem "zicerju" Rogaške je zmago gostov potrdil Batinić.

Damjan Novaković: "Slabo smo odprli tekmo, ko nismo odgovorili na agresivno obrambo Širokega. V nadaljevanju smo te stvari rešili in si že do polčasa priigrali prednost. V zadnji četrtini smo vodili za devet, a nato znova povsem popustili. Nismo imeli prave koncentracije. Če k temu prištejemo še nekaj v ključnih trenutkih zgrešenih prostih metov in srečno odbito žoga do Filipovića, ki je nato zadel za tri je to na koncu srečna, a zaslužena zmaga gostujoče ekipe."

V soboto Rogaško čaka še prva tekma državnega prvenstva. V goste prihajajo Hopsi iz Polzele. Tekma v Športni dvorani Rogaška Slatina se bo začela ob 19. uri.