Celotna novica

Slatinčani do visoke zmage nad Triglavom

Košarkarji Rogaške so na tekmi 22. kola Lige Nova KBM visoko premagali ECE Triglav (79:46).

Slatinčani so prikazali eno boljših predstav v letošnji sezoni. Kljub odsotnosti Božaka (bolezen) in Sivke (bolečine v rami) so z izjemno igro v obrambi in ekipno igro v napadu prišli do pomembne zmage v boju za obstanek v Ligi Nova KBM.

Domači košarkarji so bili boljši skozi vseh 40 minut. Ob polčasu je bilo +13 (38:25), v drugem polčasu pa so Slatinčani največ vodili za 37 (79:42). Triglavani so iz igre metali le z 31 % uspešnostjo, ob tem pa so izgubili še 24 žog. Rogaška je bila boljša v skoku (37/32), Slatinčani so si podelili kar 23 asistenc! Dragiša Drobnjak je minutažo precej enakomerno razporedil med vse svoje košarkarje, prav vsi pa so se vpisali tudi med strelce.

Točkovno sta bila najbolj učinkovita Sikiraš (16) in Kralj (15), 11 točk je dodal Greene, z 11-imi asistencami pa je svojo ekipo izjemno razigraval kapetan Tabak. Pri gostih je Čabrilo dosegel 16 točk.

Drobnjak po tekmi ni skrival zadovoljstva

Dragiša Drobnjak v izjavi po koncu tekme ni skrival zadovoljstva nad predstavo svojih košarkarjev.

O tekmi proti Triglavu: "Zahvala in čestitke fantom za pravi pristop. Povedal bom samo eno stvar, ki oriše današnjo tekmo. "Žila" mi je takoj po koncu tekme rekel, da je ključni pristop ob vstopu v tekmo. Cel teden smo dobro trenirali, že na ogrevanju sem videl, da so fantje pravi in danes smo igrali košarko, kot si jo želim - nesebično, eden za drugega. "

O porazih v letošnji sezoni: "Težko je najti prave besede in ostati motiviran. Vem da je težko, fantje so trpeli, trpim jaz, trpeli so Slatinčani. Potrebno je ostati pozitiven, oditi v dvorano in garati še naprej in še bolj."

O zaključku sezone: "Gremo tekmo po tekmo. Ne razmišljamo preveč v naprej. Želim, da fantje najprej uživajo v tej zmagi, si spočijejo, v ponedeljek pa začnemo s pripravo na naslednjega nasprotnika." 

Rogaško zdaj čakata dve zahtevni gostovanji. V petek, 29. 3., se bomo na parketu Hale Tivoli pomerili z Ilirijo, 8. aprila sledi še gostovanje pri LTH Castingsu.