Celotna novica

Slatinčani na zaključni turnir Pokala Spar

Košarkarji Rogaške so se po zanesljivi zmagi (90:72) nad Hopsi sploh prvič uvrstili v polfinale Pokala Spar.

Zaključni turnir bo 22. in 23. maja odigran v Športni dvorani Kodeljevo, v prvem polfinalnem paru pa bomo spremljali lokalni derbi s Šentjurjem. V drugem polfinalnem obračunu se bodo pomerili košarkarji Krke in Cedevite Olimpije.

Rogaška si je odločilno prednost priigrala že v prvem polčasu. Po izenačenju na 14 so domači košarkarji s serijo 12:2 pobegnili na 26:16, Vujačić pa je že v uvodnih desetih minutah dosegel 11 od svojih 14-ih točk. Slatinčani so svojo prednost do polčasa povišali na + 24 in potnik v polfinale pokalnega tekmovanje je bil praktično znan že ob glavnem odmoru.

Po tem, ko je prednost Rogaške še pred začetkom zadnje četrtine narasla na 32 točk razlike, so naši košarkarji ob koncu nekoliko popustili, Damjan Novaković pa je tekmo končal z mlado petorko Fistrič-Božak-Močnik-Čevizovič-Sivka.

Pri Rogaški je Nichols dosegel 25 točk, Igrutinović pa je 21-im točkam dodal še 9 skokov in 4 asistence. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Kosič (18), v dresu Hopsov pa se je v Rogaško Slatino znova vrnil tudi Miloš Miljković.

Damjan Novaković: "To je bila rutinska zmaga ekipe, ki je skozi to sezono neverjetno napredovala in še kar napreduje. Pred sezono nam s to ekipo najverjetneje nihče ne bi dal velikih možnosti za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva in Pokala Spar. To smo dosegli in na ta način presegli pričakovanja pred sezono. Zdaj je na nas, da poizkušamo narediti še korak naprej. Najprej se bomo posvetili polfinalu državnega prvenstva."

Še pred zaključnih turnirjem Pokala Spar naše košarkarje čaka polfinalna serija proti Krki. Prva tekma bo že ta petek v Novem mestu.