Celotna novica

Slatinčani zapravili nemogoče

Slatinčani so se odlično upirali favoriziranemu Heliosu in ko se je že zdelo, da bo zmaga odšla v Rogaško Slatino, je Helios kaznoval nenatančnost in nespametnost Rogaške (68:67).

Pri domačinih se je že na uvodu razigral Mahkovic, ki je dosegel prvih 10 točk Heliosa na tekmi. Domžalčani so sicer izenačeno prvo četrtino dobili s 23:19. Slatinčani so po seriji 8:0 na uvodu 2/4 prešli v vodstvo, ki so ga zadržali do glavnega odmora. Nichols (17) in Gabrovšek (16) sta že v prvem polčasu (33:39) dosegla po 11 točk.

Heliosu je v nadaljevanju uspel mini preobrat in pred zadnjo četrtino (51:50) je bilo jasno, da bo odločala napeta končnica.

Pelko nenatačnen, Mahkovic za zmago

Pri Rogaški se je razigranemu Nicholsu pridružil še Bernard (20+6+7) in Slatinčani so pol minute pred koncem vodili z 62:65. Na točko zaostanka je znižal Sekulović (16+10), oba prosta meta je zadel Bernard, na drugi strani je bil dvakrat natančen tudi Vujasinović (66:67). Po minuti odmora na zahtevo Damjana Novakovića je žoga prišla do Pelka, nad katerim je bila storjena osebna napaka. Kapetan Rogaške je bil dvakrat nenatančen, na drugi strani pa je bila nad Mahkovicem storjena osebna napaka. Slovenski reprezentant je ohranil mirno roko in manj kot sekundo pred koncem poskrbel, da je zmaga ostala doma. Slatinčani so sicer do tega trenutka zadeli 15 od 16-ih prostih metov ...

Naše košarkarje v letu 2020 čakata še dve tekmi: 23. 12. v Šentjurju in 30. 12., ko v goste prihaja Šenčur GGD.