Celotna novica

Stotica Rogaške za prvo zmago v sezoni

Košarkarji Rogaške so v Alpe Adria Cupu visoko premagali hrvaški Zabok (106:62). S po 21-imi točkami sta blestela Sivka in Tabak.

Slatinčani so visoko izgubili prvi medsebojni obračun v letošnji sezoni. 24. septembra v Zaboku je bilo 86:62.

Košarkarji pod vodstvom Petra Markovinoviča, ki tokrat zaradi poškodbe ni mogel računati na Davida Jean-Baptista, so tokrat prikazali povsem drugačen obraz. Odlična igra v obrambi se je rezultirala v številnih protinapadih, Slatinčani, ki so vodili vseh 40 minut, so bili odlično razpoloženi tudi pri metu za tri (11/24, 46 %).

Zabok je v prvem polčasu še držal priključek (50:41), po seriji Rogaške 16:0 v 3/4 pa je bila tekma odločena. Pred zadnjo četrtino je bilo 74:50, na koncu kar +44. Markovinovič je priložnost za igro ponudil vsem svojim košarkarjem, prav vsi pa so se vpisali tudi med strelce. Najbolj razpoložena sta bila že omenjena Sivka in Tabak, 15 točk je dodal Miličević, točko manj in 8 skokov Cody Riley. Svojo priložnost sta odlično izkoristila tudi Kavkler (5) in Branković (6).

Peter Markovinovič: "Zelo zadovoljen sem z današnjo predstavo. Končno smo se nekoliko sprostili in pokazali, da znamo igrati košarko. Ko smo pred začetkom sezone skupaj z upravo kluba določili cilje, smo si želeli v klub vrniti domače igralce in jim dati tudi priložnost. Alpe Adria Cup je odlična priložnost za nabiranje prepotrebnih izkušenj in veseli dejstvo, da sta bila najboljša strelca fanta, ki živita le nekaj metrov od dvorane."

Rogaško že v ponedeljek, 17. 10., čaka nova tekma državnega prvenstva, v goste prihaja laški Zlatorog. Tekma v Športni dvorani Rogaška Slatina se bo začela ob 18. uri.