Celotna novica

Tabak junak zmage nad Zlatorogom

Košarkarji Rogaške so po treh zaporednih porazih proti najboljšim ekipam rednega dela Lige Nova KBM prišli do zmage nad Zlatorogom (90:84).

Zadnjeuvrščeni Laščani se po tej sezoni poslavljajo od prvoligaške druščine.

Domači košarkarji so se morali za zmago zelo potruditi. Po izenačenem začetku so si že v prvi četrtini priigrali prednost devetih točk (27:18), do polčasa pa je Rogaška zadržala prednost štirih točk (47:43). Drugi polčas so bolje začeli gostje, Copot (19) je v 23. minuti zadel za vodstvo 47:49. Po težavah v napadu Rogaške je Samojlović tri minute pred koncem 3/4 zadel za najvišje vodstvo gostov na tekmi (55:62). Fantje pod vodstvom Petra Markovinoviča so za nov preobrat potrebovali le minuto in pol za serijo 9:0, o zmagovalcu pa je odločala zadnja četrtina. Ekipi sta se v zadnjih minutah nekajkrat izmenjali v vodstvu, pri izenačenju na 82 minuto pred koncem pa je zmagovalca s trojko in ukradeno žogo ter asistenco Španu dokončno odločil Patrik Tabak.

Do konca rednega dela Lige Nova KBM sta še dva kroga, Rogaško pa čakata lokalna derbija s Podčetrtkom (29. 4.) in Šentjurjem (6. 5.). Vse tri ekipe so si že zagotovile nastope v četrtfinalu državnega prvenstva, a prav medsebojni obračuni bodo odločali o vrstnem redu in nasprotniku v izločilnih bojih.

Tabak je tekmo končal pri 25-ih točkah, po 17 točk so dodali Durnik (13 skokov), Špan (10 asistenc) in Miličević (9 skokov), 14 točk je dosegel razpoloženi Sivka. Pri Laščanih sta po 23 točk dosegla Bailey in Samojlović, 13 asistenc pa je podelil strelsko standardno nerazpoloženi Vujasinović (met iz igre: 1/10).