Celotna novica

Tekma preobratov Hopsom

Tekmo 8. kroga 1. SKL je odločila napeta končnica, v kateri so bili bolj zbrani domači košarkarji. Žan Kosič, s 26. točkami prvi strelec tekme, je devet sekund pred koncem zadel dva prosta meta za končnih 96:93.

Damjan Novaković na Polzeli ni mogel računati na poškodovanega Malcolma Bernarda.

Slatinčani so odločno začeli in na krilih razigranega Blackshearja (9 točk v 1/4) hitro povedli z 11:23. Po sedmih zaporednih točkah Kosiča so se Polzelani že pred koncem uvodne četrtine približali na tri točke zaostanka (27:30), svoj preobrat pa so nadaljevali tudi na začetku 2/4. Po delnem izidu 18:2 so v 14. minuti povedli z 38:32. Po minuti odmora Novakovića so se njegovi košarkarji le zbrali in po seriji 7:0 znova prevzeli vodstvo. Nadaljevanje prvega polčasa je bilo bolj izenačeno, na odmor pa so z minimalno prednostjo odšli domačini (52:51).

Trener Rogaške je na začetku 3/4 v igro prvič na tekmi poslal Luko Božaka, ki mu je zaupanje takoj vrnil z dvema zaporednima trojkama. Z razdalje je zadel tudi Zupan (15 točk) in Slatinčani so povedli z 52:62. Devet točk prednosti so gostje zadržali vse do začetka zadnje četrtine, a so se Hopsi znova vrnili v igro (81:80).

Dodatno težavo je pet minut pred koncem povzročila še peta osebna napaka Nicholsa, ki je do takrat dosegel 15 točk in podelil 9 asistenc. Nekaj več odgovornosti je v zaključku tekme prevzel kapetan Pelko (13 točk), a so imeli Polzelani v svojih vrstah več razpoloženih košarkarjev - Kosiču sta v zaključku tekme pomagala predvsem Mikulić (23) in Jurček (18).

David Gabrovšek je za Rogaško dosegel 20 točk, Gerald Blackshear pa je 18-im točkam dodal kar 12 skokov.

Rogaško naslednja tekma čaka že v torek, ko bo v Rogaški Slatini odigrana zaostala tekma 5. kroga proti Triglavu.