Celotna novica

Trojka Vujačića za zmago v Stožicah

Naši košarkarji so Ligo Nova KBM za prvaka začeli na najboljši možen način. Tekmo preobratov v Stožicah je s svojo peto trojko tri sekunde pred koncem odločil Petar Vujačić (77:80).

Gostje so silovito začeli in hitro povedli z 2:13. Po že peti trojki Rogaške iz šestih poizkusov je prednost sredi 1/4 narasla na +14 (7:21), a so se domačini do konca uvodne četrtine približali na 20:25. Druga četrtina je pripadla Ljubljančanom, ki so v 16. minuti po košu Daneva sploh prvič povedli (34:32). Ekipi sta na odmor odšli "poravnani" na 37.

Drugi polčas so veliko bolje začeli Zmaji, ki so po trojki Ščuke (23 točk) povedli s 47:39, a je Rogaška s serijo štirih zaporednih trojk ujela priključek. Po vodstvu domačinov s 57:51 je sledil delni izid Rogaške 9:0, po izenačenju na 60 pa še ena serija za deset točk prednosti (60:70). Mladi košarkarji Cedevite Olimpije se niso predali, šest minut pred koncem je Radović zadel za novo izenačenje na 70. Pri Rogaški je odgovornost v drugem polčasu ob svojem debiju prevzel Igrutinović (13 točk).

Po tem, ko je Radović pet sekund pred koncem zabil za 77:77, je sledila minuta odmora na zahtevo Damjana Novakovića. Po uigrani akciji pa je do žoge prišel Petar Vujačić ...

Rogaško zdaj čakajo tri domače tekme. Že v torek, 9. marca, v goste prihaja Krka.

foto: KZS