Celotna novica

V Novem mestu brez pravih možnosti

Izjemno razpoložena Krka je v 21. kolu Lige Nova KBM s 17-imi zadetimi trojkami Rogaški zadala najvišji poraz v letošnji sezoni (116:59).

Krka je v tekmo vstopila po visokem porazu proti Crveni Zvezdi (110:57), Rogaška pa na krilih pomembne zmage nad Šentjurjem.

Novomeščani so silovito začeli, hitro povedli z 11:2 in 21:7, po izjemni seriji zadetih metov z razdalje je bilo ob koncu 1/4 že 30:14. Krka je v prvem polčasu zadela kar 10 trojk iz le 13-ih poizkusov, prednost ob glavnem odmoru pa je znašala že 25 točk (56:31). Drugi polčas ni prinesel preobrata, Krka je bila razred (ali dva) boljša v vseh segmentih košarkarske igre in prednost je rasla iz minute v minuto.

Pri razigrani Krki je Špan dosegel 21 točk, po 20 točk so dodali Cerkvenik, Stergar in Radovanović. Pri Rogaški sta po 15 točk dosegla Kralj in Session.

Po zmagi Podčetrtka nad Ilirijo in Triglava nad Šenčurjem Rogaška na ligaški lestvici za 7. mestom znova zaostaja za dve točki, zadnjeuvrščeni Hopsi pa za Rogaško zaostajajo le za točko.

V 22. kolu Lige Nova KBM v Rogaško Slatino 23. 3. prihajajo Triglavani, sledita zahtevni gostovanji pri Iliriji in LTH Castingsu.