Celotna novica

V Podčetrtku usoden slab prvi polčas

Lokalni derbi v 8. kolu Lige Nova KBM je pripadel Podčetrtčanom (86:83). Slatinčani so možnosti za zmago zapravili že v katastrofalnem prvem polčasu (56:22).

O razmerju moči v prvem polčasu lokalnega derbija v Podčetrtku govori index učinkovitosti obeh ekip (79/11). Podčetrtčanom je uspevalo praktično vse, iz igre so metali kar z 52 % uspešnostjo, Rogaška na drugi strani le 21 %, ob tem pa so košarkarji pod vodstvom Petra Markovinoviča izgubili kar 15 žog. V obrambi niso našli rešitve za Atanackovića in Muratovića, velik delež sta k zmagi prispevala še Tadić in Kosič.

Peter Markovinovič: "V prvem polčasu smo izgubili zadnji dve tekmi. Premalo smo agresivni in hitro se znajdemo v velikem zaostanku. Pohvalno je vsaj to, da se vrnemo v tekmo, danes smo skoraj nadoknadili 35 točk zaostanka. Bili smo blizu, tekma bi se lahko odvila tudi drugače."

Gostujoči košarkarji so v drugem polčasu prikazali povsem drugačen obraz. 3/4 je Rogaška dobila s 15:27, 4/4 kar s 15:34, a je za popoln preobrat zmanjkalo časa in moči. Kapetan Špan je 27-im točkam dodal 8 skokov in 5 asistenc, Durnik je vpisal dvojni dvojček (20 točk, 10 skokov).