Celotna novica

V Splitu usodna katastrofalna zadnja četrtina

Slatinčani so pred zadnjo četrtino vodili za 12 in bili na pragu četrte zaporedne zmage, Splitu pa je s sijajno zadnjo četrtino uspel preobrat za zmago z 79:73.

To je prva zmaga Splita po treh zaporednih porazih in prvi poraz Rogaške po treh zaporednih zmagah.

Slatinčani so odločno začeli, povedli z 0:5, Tadej Ferme (21 točk) pa je takoj po vstopu v igro dosegel osem zaporednih točk za prvo dvoštevilčno prednost Rogaške ob koncu 1/4 (12:22). Lelić (19) je sredi 2/4 zadel za tri, gostje so povedli že z 18:35, a je Gabrić (23+9) poskrbel za serijo 11:1, Dalmatinci pa so se do polčasa približali na osem točk zaostanka (34:42).

Rogaška je prednost v 3/4 znova nekoliko povišala, dokončno se je razigral Đorđe Lelić in varovanci Damjana Novakovića so pred zadnjo četrtino vodili za 12 (49:61). Še sedem minut pred koncem je bilo 55:68, sledil pa je delni izid Splita 10:0 in popolni razpad igre pri Rogaški. Dalmatinci so dve minuti pred koncem sploh prvič povedli, na koncu pa prišli do četrte zmage v letošnji sezoni. 

Damjan Novaković: "Do 34. minute smo odigrali odlično tekmo, nato pa smo izgubili glavo. Split se je boril in boril in na koncu prišel do zmage. Čestitam jim za teh zadnjih pet minut."

Košarkarji Rogaške so zamudili lepo priložnost, da bi se skupaj s Heliosom povzpeli na 3. mesto lestvice, tako pa zdaj delijo 4. mesto s Sutjesko in Širokim. Na vrhu sta še naprej Borac in MZT.

Naslednja tekma Rogaško čaka "šele" v sredo, 4. decembra, ko v Rogaški Slatini gostuje Sloboda iz Tuzle, ki je v teh dneh dobila novega trenerja. Na klop novega ABA 2 ligaša je sedel Damir Mulaomerović.

foto: Split/Ivica Cavka