Celotna novica

V Tivoliju zmaga Ilirije

Rogaška je v 14. kolu Lige Nova KBM doživela sedmi poraz. Ilirija je bila boljša z 78:61.

Slatinčani tokrat niso imeli svojega dne. Kljub slabemu odstotku meta iz igre in številnih izgubljenih žogah so bili v igri za zmago vse do sredine zadnje četrtine, ko so domačini s serijo 10:0 odločili zmagovalca.

Po slabšem začetku (12:4) je Rogaška ujela ritem in do konca 1/4 celo prevzela vodstvo (17:20). Miličević (12 točk, 9 skokov) je na začetku 2/4 povišal na +6, a je Ilirija z 11-imi zaporednimi točkami ponovno prevzela vodstvo. Nespametno odigran zaključek prvega polčasa je s trojko ob zvoku sirene kaznoval Shashkov (17 +14). V drugem polčasu je svoje dodal še izkušeni Vončina (8+8+8), Peter Markovinovič pa v svojih vrstah enostavno ni imel dovolj razpoloženih košarkarjev za morebiten preobrat. Po tekmi je povedal: "Energijsko nismo bili pravi, zmaga Ilirije je povsem zaslužena. Čaka nas analiza te tekme, a dejstvo je, da smo imeli številne težave z njihovim skokom v napadu."

Rogaška kljub porazu še vedno deli 3. mesto ligaške lestvice. Šenčurjani so namreč izgubili proti Zlatorogu, Šentjur pa proti Heliosu. Na vrhu ostaja neporažena Krka, na drugem mestu je domžalski Helios.

Naslednjo soboto, 21. 1., v Rogaški Slatini gostuje Šenčur. Tekma v Športni dvorani Rogaška Slatina se bo začela ob 19. uri.