Celotna novica

Visok poraz proti Iliriji

Rogaška ima po porazu proti Iliriji (93:73) le še teoretične možnosti za uvrstitev v Ligo Nova KBM za prvaka.

Slatinčani, pri katerih še vedno manjkata Bratož in Sivka, so vse možnosti za zmago zapravili že v prvem polčasu. Po izenačenem začetku in vodstvu gostov z 8:10 je sledila serija Ilirije 18:2 za vodstvo s 26:12. Razigranemu Vončini (20 točk) sta se v nadaljevanju pridružila še Cerkvenik (21, trojke: 5/6) in Pajić (20), Rogaška pa je imela ogromno težav v obrambi in skoku (38:28). Košarkarji pod vodstvom Damjana Novakovića so v prvem polčasu prejeli kar 55 točk! Drugi polčas je bil le še formalnost: Ilirija, ki je za tri metala kar z 52 % uspešnostjo (12:23), je največ vodila za 29 (80:51), Rogaški pa je v zadnjih minutah uspelo nekoliko ublažiti poraz.

Vujačić, ki je tekmo predčasno zaključil zaradi petih osebnih napak, je vseh svojih 16 točk dosegel že v prvem polčasu, Ron Jackson, prvi skakalec državnega prvenstva, je devetim točkam tokrat dodal 13 skokov, dvoštevilčna sta bila tudi Armstrong (14) in kapetan Zupan (10).

Daishon Smith, ki se je ekipi Rogaške pridružil ob koncu meseca decembra, je ob svojem debiju nakazal, da bi lahko pomenil veliko okrepitev v nadaljevanju sezone. V 22-ih minutah je dosegel 12 točk.

V začetku februarja (2. 2. in 9. 2.) se bomo z Ilirijo pomerili še za uvrstitev na zaključni turnir Pokala SPAR.

Rogaško sicer že v sredo, 12. 1., na domačem parketu čaka tekma proti Helios Suns, nato pa je na sporedu tretji turnir ABA Lige 2, ki se bo odvijal v Banja Luki.

foto: KD Ilirija